PROGRAF 0,5MG KEMÉNY KAPSZULA 30X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Prograf 0,5 mgkemény kapszula

Prograf 1 mg keménykapszula

Prograf 5 mg keménykapszula

takrolimusz

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert,olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-                Tartsameg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben isszüksége lehet.

-                Továbbikérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                Ezt agyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mertszámára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                Habármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokonkívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Prograf és milyenbetegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Prograf szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Prograf-ot?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Prograf-ot tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A PROGRAF ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Prograf az immunrendszer működését elnyomó (immunszupresszív)gyógyszerek csoportjába tartozik. Szervátültetés (például vese, máj, szív) utánaz immunrendszer megpróbálja kilökni az új szervet. A Prograf-ot arra használják,hogy szabályozza az immunrendszert, és segítse szervezetét abban, hogy elfogadjaaz átültetett szervet.

A Prograf-ot gyakran más olyan gyógyszerekkel együttalkalmazzák, amelyek ugyancsak csökkentik az immunrendszer működését.

 

A Prograf akkor is alkalmazható, ha a beültetettmáj, vese szív vagy más szerv kilökődése megindult, illetve ha az immunrendszerbefolyásolására eddig alkalmazott gyógyszerek hatástalannak bizonyultak azimmunrendszer átültetést követő szabályozásában.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A PROGRAF SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Prograf-ot

-                Haallergiás (túlérzékeny) a takrolimuszra vagy a Prograf bármely egyéb összetevőjére.

-                Haallergiás (túlérzékeny) a makrolid antibiotikumok alcsoportjába tartozó bármelyantibiotikumra (azaz pél­dá­uleritromicinre, klaritromicinre, jozamicinre).

 

A Prograf fokozott elővigyázatossággalalkalmazható

-                A Prograf-otminden nap kell szednie, mindaddig, amíg immunszuppresszióra van szüksége, hogymegakadályozza átültetett szerve kilökődését. Orvosával rendszeres kapcsolatot kelltartania.

-                MialattÖn szedi a Prograf-ot, kezelőorvosa időnként elvégeztethet bizonyos vizsgálatokat(beleértve a vér-, és vizeletvizsgálatot, a szív működését ellenőrzővizsgálatot, látás- és ideggyógyászati (neurológiai) vizsgálatokat). Ezek rutinvizsgálatok és segítik kezelőorvosát abban, hogy a Prograf-ból az Ön számáralegmegfelelőbb adagot határozza meg.

-                Kérjük,kerülje a gyógynövény-készítmények, így pl. orbáncfű (Hypericum perforatum) szedését,mert befolyásolhatják a Prograf hatékonyságát és dózisát, melyre szüksége van.Ha kétségei vannak valamely gyógynövény-készítmény szedésével kapcsolatban,kérjük, kérdezze meg előtte orvosát.

-                Ha Önnekbármilyen problémája van a májával, vagy olyan betegsége volt, amely érinthettea máját, mondja el ezt az orvosának, mivel ez befolyásolhatja az Önnek adott Prografdózisát.

-                Ha egynapnál hosszabb ideig hasmenése van, kérjük, keresse fel orvosát, mert szükséglehet a Prograf dózisának módosítására.

-                MialattPrograf-ot szed, korlátozza a napfénnyel való érint­kezést, hordjon meg­fe­le­lővédőruhát és hasz­náljon magas faktorú napvédő krémet. Ennek az az oka, hogy azimmunszupresszív terápiánál megvan a veszélye a rosszindulatúbőrelváltozásoknak.

-                Habármilyen oltásra van szüksége, akkor előtte erről tájékoztassa orvosát. Orvosameg fogja mondani, ebben az esetben mi a legjobb, amit tehet.

 

A kezelés ideje alatt szedett egyébgyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről,beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

A Prograf-ot nem szabadciklosporinnal együtt szedni.

 

Más gyógyszerekkel való együttes alkalmazásbefolyásolhatja a vérben lévő Prograf mennyiségét, illetve a Prograf isbefolyásolhatja más gyógyszerek vérszintjét, ami miatt a Prograf adagját esetlegnövelni vagy csökkenteni kell. Különösen az alábbi hatóanyag tartalmúgyógyszereket említse meg orvosának, ha azokat most szedi, vagy nemrégibenszedte:

-                különbözőfertőzések kezelésére használt gombaellenes gyógyszereket és antibiotikumot, különösenaz úgynevezett makrolid antibiotikumokat, ilyen például a ketokonazol, aflukonazol, az itrakonazol, a vorikonazol, a klotrimazol, az eritromicin, aklaritromicin, a jozamicin, és rifampicin

-                HIVvírusellenes szerek (proteázgátlók), például ritonavir

-                a gyomorfekélyke­ze­lésére hasz­nált omeprazol

-                hormonkezelésrekapott etinilösztradiol (például az orális fogamzásgátló tabletta) vagy danazol

-                amagasvérnyomás-betegség kezelésére használatos gyógyszerek, mint nifedipin,nikardipin, diltiazem és verapamil

-                „sztatinok”-kéntismert gyógyszerek, melyeket a megemelkedett koleszterin- és trigliceridszint kezelésérehasználnak

-                fenobarbitálés fenitoin tartalmú epilepszia elleni gyógyszerek

-                akortikoszteroid prednizolon és metilpednizolon

-                azantidepresszáns nefazodon

-                orbáncfű(Hypericum perforatum)

 

Tájékoztassa kezelőorvosát,ha ibuprofent, amfotericin B-t vagy vírusellenes szereket (például aciklovirt)szed, vagy kell szednie. Ezek súlyosbíthatják a vese- vagy idegrendszeriproblémákat, ha Prograf-fal együtt szedik őket.

 

Kezelőorvosát arról isfeltétlenül tájékoztatnia kell, ha a Prograf-fal egyidőben bármilyen káliumpótlót,vagy káliummegtartó vizelethajtót (például amiloridot, triamterént, vagyspironolaktont), bizonyos fájdalomcsillapítókat (ún. nem-szteroid gyulladáscsökkentőszerek, például ibuprofen), véralvadásgátlót vagy a cukorbetegség kezeléséreszájon át bevehető gyógyszert szed.

 

Ha bármilyen védőoltást kell kapnia, kérjük, előttetájékoztassa kezelőorvosát.

 

A Prograf egyidejű bevételebizonyos ételekkel vagy italokkal

A Prograf-ot általában üres gyomorra kell bevenni,vagy legalább 1 órával étkezés előtt, vagy 2‑3 órával utána. Neegyen grapefruitot és ne igyon grapefruitlevet sem, amíg Prograf-ot szed.

 

Terhesség és szoptatás

Ha teherbe kíván esni, vagy úgy gondolja, hogyterhes lehet, kérjen tanácsot orvosától vagy gyógyszerészétől, mielőtt beveszbármilyen gyógyszert.

A Prograf kiválasztódik az anyatejbe. Ezért amíg a Prograf-otkapja, nem szabad szoptatnia.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez ésgépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ne vezessen autót, vagy ne használjon semmilyenszerszámot vagy gépet, ha szédül, vagy álmosnak érzi magát, vagy látási zavaraivannak a Prograf bevétele után. Ezeket a hatásokat a leggyakrabban akkor lehetmegfigyelni, amikor a Prograf-ot alkoholfogyasztás mellett szedik.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A PROGRAF-OT?

 

A Prograf-ot mindig az orvos által elmondottaknakmegfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Győződjön meg róla, hogy receptjére Ön azt a takrolimuszkészítményt kapta meg, amit szokott, hacsak az Ön, transzplantációban jártasszakorvosa hozzá nem járult ahhoz, hogygyógyszerét egy másik takrolimusz tartalmú gyógyszerre cseréljék. Ezt a készítményt napontaegyszer kell bevenni. Amennyiben ennek agyógyszernek a külleme nem olyan, mint amilyen szokott lenni, vagy az adagolási utasítások megváltoztak, beszélje meg minélhamarabb kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy Ön biztosan a megfelelőgyógyszert kapta-e.

 

Az átültetett szerv kilökődésének megakadályozásáhozszükséges kiindulási adagot az orvos az Ön testtömege alapján fogjakiszámítani. Közvetlenül a szervátültetés (transzplantáció) után alkalmazottkiindulási adagok általában a

 

napi 0,075 ‑ 0,30 mg/testtömeg-kilogramm

 

tartományban vannak, az átültetett szervtől függően.

 

Az Ön adagja függ általános egészségi állapotától,és attól, hogy milyen más immunszupresszív gyógyszert szed. Orvosa rendszeresenfogja Önt vérvételre küldeni, hogy meghatározza a helyes adagot, és hogy időrőlidőre beállítsa az adag nagyságát. Orvosa általában csökkenti az Ön Prograf adagját,ha állapota stabilizálódik. Orvosa pontosan meg fogja mondani, hány kapszulátkell bevenni, és milyen gyakran.

 

A Prograf-ot naponta kétszer kell bevenni, általábanreggel és este. A Prograf-ot ál­ta­lá­ban üres gyomorra kell bevenni, vagy azétkezés előtt leg­alább 1 órával, vagy utána 2-3 órával. A kapszulákat egyben, egypohár vízzel kell lenyelni. A Prograf-ke­ze­lés ideje alatt kerülje agrapefruit vagy a grapefruitlé fogyasztását. Ne nyelje le a tasakban levőnedvességmegkötő anyagot.

 

Ha az előírtnál több Prograf-ot vett be

Ha véletlenül túl sok Prograf-ot vett be, azonnalforduljon orvoshoz vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.

 

Ha elfelejtette bevenni a Prograf-ot

Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adagpótlására!

Ha elfelejtette bevenni a Prograf kapszulát, várjona következő adag bevételéig és folytassa a korábbiak szerint a kapszulákszedését.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Prograf szedését

Ha abbahagyja a Prograf-fal végzett kezelést, akkorez fokozhatja az átültetett szerv kilökődésének veszélyét. Ne hagyja abba akezelést, hacsak nem orvosa javasolja.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítményalkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így aPrograf is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A Prograf gyengíti a szervezet saját védekezőrendszerét,hogy ezáltal megakadályozza a beültetett szerv kilökődését. Ezért szer­ve­zetenem védekezik olyan jól a fer­tő­zésekkel szemben, így ezek után nemlesz képes a szokásos hatékonysággal harcolni afertőzések ellen. Ezért, ha Ön Prograf-ot szed, a szokásosnál több fertőzőbetegséget kaphat, köztük pl. bőr-, szájüregi, gyomor- és bél-, tüdő-, valaminthúgyuti fertőzéseket.

 

Súlyos hatásokat írtak le, köztük allergiás ésanafilaxiás re­ak­ci­ókat. A Prograf-ke­ze­lés után – az im­mun­szuppresszió kö­vet­kez­ményeként – jó- ésrosszindulatú daganatok kialakulásáról számoltak be.

 

A lehetséges mellékhatásokat az alábbi kategóriákszerint soroljuk fel:

A nagyon gyakori mellékhatások tízből több mint egybetegnél fordulnak elő.

A gyakori mellékhatások tízből kevesebb mint egy, deszázból több mint egy betegnél fordulnak elő.

A nem gyakori mellékhatások százból kevesebb mintegy, de ezerből több mint egy betegnél fordulnak elő.

A ritka mellékhatások ezerből kevesebb mint egy, detízezerből több mint egy betegnél fordulnak elő.

A nagyon ritka mellékhatások tízezerből kevesebbmint egy betegnél fordulnak elő.

 

Nagyon gyakori mel­lék­ha­tások:

-                avércukorszint növekedése, cukorbetegség, a vér káliumtartalmának emelkedése

-                alvászavar

-                reszketés,fejfájás

-                magasvérnyomás

-                hasmenés,hányinger

-                vesebetegség

 

Gyakori mel­lék­ha­tások:

-                avérsejtek számának csökkenése (vérlemezke, vörösvértest és fehérvérsejt), afehérvérsejtszám növekedése, a vörösvértestszám változása

-                csökkentmennyiségű magnézium, foszfát, kálium, kalcium vagy nátrium a vérben, folyadéktúlterhelés, a húgysav vagy a lipidek mennyiségének megnövekedése a vérben,étvágycsökkenés, a vér savasságának növekedése, vagy más változások a vérsótartalmában

-                szorongásostünetek, zavartság és a tájékozódó képesség zavara, depresszió, hangulatiingadozás, rémálmok, hallucináció, mentális zavarok

-                görcsrohamok,tudatzavarok, bizsergő érzés és zsibbadás (néha fájdalmas) a kezekben és alábakban, szédülés, írásproblémák, idegrendszeri rendellenességek

-                homályoslátás, fokozott fényérzékenység, szembetegségek

-                fülcsengés

-                csökkentvéráramlás a szív ereiben, gyorsabb szívdobogás

-                vérzés,a vérerek részleges vagy teljes elzáródása, csökkent vérnyomás

-                légszomj,a tüdőszövetek elváltozása, folyadékgyülem a tüdő körül, torokgyulladás,köhögés, influenza-szerű tünetek

-                hasifájdalmat vagy hasmenést okozó gyulladások vagy fekélyek, gyomorvérzések,szájüreggyulladás és -fekély, folyadékgyülem a hasüregben, hányás, hasifájdalmak, emésztési zavar, székrekedés, bélgázosság, felfúvódás, laza széklet,gyomorpanaszok

-                anormálistól eltérő májenzimszintek és májműködés, májműködési zavar okoztasárgaság, májszövet-károsodás és májgyulladás

-                viszketés,bőrkiütés, hajhullás, akne, fokozott izzadás

-                ízületi,végtag- vagy hátfájdalom, izomgörcsök

-                elégtelenveseműködés, csökkent vizelettermelés, csökkent vagy fájdalmas vizeletürítés

-                általánosgyengeség, láz, folyadékgyülem a testben, fájdalom és kellemetlenség-érzés, azalkalikus foszfatáz enzim szintjének megnövekedése a vérben, súlygyarapodás, ahőmérséklet-érzékelés zavara

-                az átültetettszerv működészavara

 

Nem gyakori mel­lék­ha­tások:

-                véralvadásizavarok, az összes vérsejt típus számának csökkenése

-                kiszáradás,a fehérje vagy cukor mennyiségének csökkenése a vérben, a foszfát mennyiségénekmegnövekedése a vérben

-                kóma,agyvérzés, szélütés (sztrók), bénulás, agyi kórállapotok, beszéd- és nyelvizavar, memóriazavarok

-                homályoslátás

-                halláscsökkenés

-                szabálytalanszívverés, szívleállás, a szív csökkent teljesítménye, a szívizomrendellenessége, szívizom-megnagyobbodás, erősebb szívverés, kóros EKG leletek,a normálértéktől eltérő szívfrekvencia és pulzusszám

-                vérrög kialakulásaegy végtagi vénában, sokk

-                légzésinehézség, légúti betegségek, asztma

-                bélelzáródás,megnövekedett amilázenzim-szint a vérben, a gyomortartalom visszaáramlása anyelőcsőbe, késleltetett gyomorürülés

-                bőrgyulladás,napfény okozta égető érzés

-                ízületi betegségek

-                vizelésiképtelenség, fájdalmas menstruáció és rendellenes menstruációs vérzés

-                néhányszerv elégtelen működése, influenzaszerű betegség, fokozott érzékenység ameleggel vagy hideggel szemben, mellkasi nyomásérzés, idegesség vagynyugtalanság, a laktát dehidrogenáz enzim szintjének emelkedése a vérben,testsúlycsökkenés

 

Ritka mel­lék­ha­tások:

-                vérrögökokozta apró bevérzések a bőrben

-                fokozottizommerevség

-                vakság

-                süketség

-                folyadékgyülema szív körül

-                hevenynehézlégzés

-                cisztaképződésa hasnyálmirigyben

-                a májvérkeringési zavarai

-                a bőr, a száj, a szemek, anemiszervek felhólyagosodásával járó súlyos betegség, fokozott szőrnövekedés

-                szomjúság,elesés, mellkasi szorító érzés, csökkent mozgékonyság, fekély

 

Nagyon ritka mel­lék­ha­tások:

-                izomgyengeség

-                kórosszívultrahang-lelet

-                májelégtelenség,epevezeték-szűkület

-                véresvizelettel járó fájdalmas vizeletürítés

-                azsírszövet mennyiségének megnövekedése

 

Ha bármely mellékhatássúlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívülegyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A PROGRAF-OT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A kemény kap­szu­lát a buborékcsomagolásból való kivétel után azonnal be kell venni.

 

A dobozon és a buborékfólián feltüntetett lejáratiidő (Felhasználható:) után ne szedje a Prograf-ot. A lejárati idő a megadotthónap utolsó napjára vonatkozik. Az alumíniumcsomagolás felbontását követő1 éven belül használja fel az összes kapszulát.

 

Eza gyógyszer nem igényel különleges tárolási hőmérsékletet.

A nedvességtől való védelem érdekében azeredeti csomagolásban tárolandó.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Prograf

 

Prograf 0,5 mg kemény kapszula:

-                Akészítmény hatóanyaga a takrolimusz. Egy kapszula 0,5 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát for­májában).

-                Egyébösszetevők:

Kapszulatöltet: hipromellóz,kroszkarmellóz-nátrium, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát.

Kapszulahéj: titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), zselatin

Akapszulahéjra nyomtató tinta: sellak, szójalecitin, hidroxipropilcellulóz, szimetikon,vörös vas-oxid (E172)

 

Prograf 1 mg kemény kapszula:

-                Akészítmény hatóanyaga a takrolimusz. Egy kapszula 1 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát for­májában).

Kapszulatöltet:hipromellóz, kroszkarmellóz-nátrium, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát.

Kapszulahéj:titán-dioxid (E 171), zselatin.

Akapszulahéjra nyomtató tinta: sellak, szójalecitin, hidroxipropilcellulóz, szimetikon,vörös vas-oxid (E172)

 

Prograf 5 mg kemény kapszula:

-                Akészítmény hatóanyaga a takrolimusz. Egy kapszula 5 mg takrolimuszt tartalmaz (monohidrát for­májában).

-                Egyébösszetevők:

Kapszulatöltet:hipromellóz, kroszkarmellóz-nátrium, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát.

Kapszulahéj:titán-dioxid (E 171), vörös vas-oxid (E 172), zselatin.

A kapszulahéjra nyomtató tinta: sellak, szójalecitin, szimetikon,titán-dioxid (E171)

 

Milyen a Prograf készítmény külleme és mittartalmaz a csomagolás

 

Prograf 0,5 mg kemény kapszula:

Fehérport tartalmazó, átlátszatlan, halványsárga, kemény zselatin kapszulák,melyeken piros "0,5 mg", illetve "[f] 607" jelöléstalálható. A Prograf 0,5 mg kemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékfóliákbankerül forgalomba, alumínium védőtasakban, nedvességkötővel, amely a kapszulákatvédi a nedvességtől. A nedvességkötőt nem szabad lenyelni. 20, 30, 50, 60 és100 db kemény kapszulát tartalmazó csomagolásban létezik.

 

Prograf 1 mg kemény kapszula:

Fehérport tartalmazó, átlátszatlan, fehér, kemény zselatin kapszulák, melyeken piros"1 mg", illetve "[f] 617" jelölés található. A Prograf 1 mgkemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékfóliákban kerül forgalomba,alumínium védőtasakban, nedvességkötővel, amely a kapszulákat védi anedvességtől. A nedvességkötőt nem szabad lenyelni. 20, 30, 50, 60, 90 és100 db kemény kapszulát tartalmazó csomagolásban létezik.

 

Prograf 5 mg kemény kapszula:

Fehérport tartalmazó, átlátszatlan, szürkésvörös, kemény zselatin kapszulák,melyeken fehér "5 mg", illetve "[f] 657" jelölés található.A Prograf 5 mg kemény kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékfóliákban kerülforgalomba, alumínium védőtasakban, nedvességkötővel, amely a kapszulákat védia nedvességtől. A nedvességkötőt nem szabad lenyelni. 30, 50, 60 és 100 dbkemény kapszulát tartalmazó csomagolásban létezik.

 

Nemfeltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja ésa gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

AstellasPharma Kft.

Kelenhegyi út. 43.

1118 Budapest

Magyarország

 

Gyártó:

Astellas Ireland Co. Limited

Killorglin, County Kerry

Írország

 

Ezta gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Prograf:

Ausztria, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia,Németország, Görögország, Spanyolország, Finnország, Franciaország,Magyarország, Írország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Portugália,Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Egyesült Királyság.

 

Prograft:

Belgium, Luxemburg, Hollandia.

 

Prograf 0,5 mg kemény kapszula

OGYI-T-8681/01           (30db)

Prograf 1 mg kemény kapszula

OGYI-T-7280/01-02      (30db, 60 db)

 

Prograf 5 mg kemény kapszula

OGYI-T-7281/01           (30db)

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009.június 11.


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!