VALSARTAN HCT SANDOZ 160/25MG FTBL 28X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Valsartan HCT Sandoz 80 mg/12,5 mgfilmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 160 mg/12,5 mgfilmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 160 mg/25 mgfilmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 320 mg/12,5 mgfilmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 320 mg/25 mgfilmtabletta

 

valzartán/hidroklorotiazid

 

Mielőtt elkezdené szedni ezta gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·        Tartsa meg a betegtájékoztatót,mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·        További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

·        Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet mégabban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

·        Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.       Milyen típusúgyógyszer a Valsartan HCT Sandoz és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a ValsartanHCT Sandoz szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni aValsartan HCT Sandozt?

4.       Lehetségesmellékhatások

5        Hogyan kell a ValsartanHCT Sandozt tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A VALSARTAN HCTSANDOZ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Valsartan HCT Sandoz filmtablettakét hatóanyagot, valzartánt és hidroklorotiazidot tartalmaz. Mindkét hatóanyaga magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére szolgál.

·               A valzartán az angiotenzinII receptor antagonistának csoportjába tartozik, és a magas vérnyomás csökkentéséreszolgál. Az angiotenzin II a szervezetben előforduló anyag, mely az ereketszűkíti, ezzel emeli a vérnyomást. A valzartán az angiotenzin II ezen hatásátgátolja. Ennek eredményeképpen az erek elernyednek és a vérnyomás csökken.

·               A hidroklorotiazid a tiazidtípusú diuretikumok (más néven vízhajtók) csoportjába tartozik. Ahidroklorotiazid fokozza a vizeletkiválasztást, ami szintén csökkenti avérnyomást.

 

A valzartán/hidroklorotiazid azegyetlen hatóanyaggal nem megfelelően beállítható magasvérnyomás kezelésére szolgál.

 

A magasvérnyomás növeli aszív és az artériák munkaterhelését. Ha nem kezelik, károsíthatja az agy, aszív és a vesék ereit, és sztrókot, szívelégtelenséget vagy veseelégtelenségetokozhat. A magasvérnyomás fokozza a szívinfarktus kockázatát. A vérnyomásnormális szintre történő csökkentése csökkenti ezen betegségek kialakulásánakkockázatát.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A VALSARTAN HCT SANDOZ SZEDÉSEELŐTT

 

Ne szedje a Valsartan HCTSandozt

·               ha allergiás (túlérzékeny) avalzartánra, a hidroklorotiazidra, a szulfonamid származékokra (a hidroklorotiaziddalkémiailag rokon vegyületekre) vagy a Valsartan HCT Sandoz bármely egyébösszetevőjére.

·               ha több mint 3 hónapos terhes (aterhesség korai szakaszában is ajánlott elkerülni a Valsartan HCT Sandozszedését – lásd a terhességről szóló részt).

·               ha súlyos májbetegségbenszenved.

·               ha súlyos vesebetegségbenszenved.

·               ha nem képes vizeletet üríteni.

·               ha művesekezelésben részesül.

·               ha a kálium vagy nátrium szintje avérében a normálisnál alacsonyabb, vagy ha a vérében a kalcium szintje magasabba normálisnál a kezelés ellenére.

·               ha köszvényes.

 

Ha ezek bármelyikeérvényes Önre, ne szedje ezt a gyógyszert és forduljon orvosához.

 

A valzartán/hidroklorotiazid fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

·               ha kálium-megtakarítógyógyszereket, káliumpótló készítményeket, káliumtartalmú sópótlókat, vagy avér káliumtartalmát emelő gyógyszereket szed, pl. heparint. Orvosa rendszeresenellenőrizheti a vér káliumtartalmát.

·               ha alacsony a vérében a káliumszint.

·               ha hasmenése, vagy súlyos hányásavan.

·               ha nagy dózisú vízhajtót(diuretikumot) szed.

·               ha súlyos szívbetegsége van.

·               ha veseartéria szűkületbenszenved.

·               ha nemrégiben veseátültetésenesett át.

·               ha aldoszteronizmusban szenved. Ebetegségben a mellékvesék túl sok aldoszteron hormont termelnek. Ha ez érvényesÖnre, a valzartán/hidroklorotiazid alkalmazása nem ajánlott.

·               ha máj- vagy vesebetegségbenszenved.

·               ha láz, bőrkiütés és ízületifájdalom jelentkeznek Önnél, amelyek szisztémás lupusz eritematózus (SLE, egyautoimmun betegség) jelei lehetnek.

·               ha cukorbeteg, köszvényes, vagymagas a koleszterin- vagy zsírértéke a vérében.

·               ha ugyanezen gyógyszerosztályba(angiotenzin II receptor antagonista) tartozó szer szedésekor allergiásreakciója volt, vagy ha allergiás vagy asztmás.

·               fokozhatja a bőrfényérzékenységét.

 

Gyermekek és serdülők (18éves kor alatt) esetében a Valsartan HCT Sandoz alkalmazása nem ajánlott.

Tájékoztatnia kell akezelőorvosát, ha úgy véli, hogy terhes (vagy terhes lehet). A Valsartan HCTSandoz nem ajánlott a terhesség korai szakaszában, és nem szabad szednie, hatöbb mint 3 hónapos terhes, mert ebben az időszakban súlyosan károsíthatja amagzatot (lásd a terhességről szóló részt).

 

A kezelés ideje alattszedett egyéb gyógyszerek

Tájékoztassa kezelőorvosátvagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről,beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

A kezelés hatásátbefolyásolhatja, ha a valzartán/hidroklorotiazid-ot bizonyos gyógyszerekkelegyütt szedik. Szükség lehet valamelyik gyógyszer adagjának módosítására, másóvintézkedésre, illetve néhány esetben a gyógyszerek egyikének elhagyására. Ez különösena következő gyógyszerekre vonatkozik:

·               lítium, bizonyos típusúpszichiátriai betegségek kezelésére szolgáló gyógyszer

·               olyan gyógyszerek, amelyekbefolyásolják a vér kálium szintjét, illetve amelyeket befolyásol a vér káliumszintje, ilyen pl. a digoxin, amely a szívritmus szabályozásra szolgál, ésbizonyos pszichiátriai gyógyszerek (antipszichotikumok)

·               a vér káliumtartalmánakemelkedését okozó gyógyszerek, mint a káliumpótló készítmények, a káliumtartalmúsópótlók, kálium-megtakarító gyógyszerek, heparin.

·               a vér káliumszintjét csökkentőgyógyszerek, pl. a kortikoszteroidok és bizonyos hashajtók

·               diuretikumok (vízhajtók), köszvénykezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. allopurinol, terápiás dózisú D-vitamin éskalciumpótlás, cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek (szájon átszedhető szerek vagy inzulinok)

·               más vérnyomáscsökkentők, pl.béta-blokkolók vagy metildopa, vagy érszűkítők vagy a szívműködést serkentőgyógyszerek, mint adrenalin vagy noradrenalin

·               a vércukorszintet emelőgyógyszerek, pl. diazoxid

·               a daganatok kezelésére szolgálógyógyszerek, pl. metotrexát vagy ciklofoszfamid

·               fájdalomcsillapítók

·               ízületi gyulladás kezeléséreszolgáló gyógyszerek

·               izomlazítók, pl. tubokuráre

·               ún. antikolinerg szerek, mint azatropin vagy biperidin

·               amantadin (az influenzamegelőzésére szolgáló gyógyszer)

·               kolesztiramin vagy kolesztipol(magas vérzsír kezelésére szolgáló gyógyszerek)

·               ciklosporin, szervátültetéstkövetően a kilökődés megakadályozására szolgáló gyógyszer

·               bizonyos antibiotikumok(tetraciklinek), érzéstelenítők és nyugtatók

·               karbamazepin, görcsállapotokkezelésére szolgáló gyógyszer

 

A valzartán/hidroklorotiazid egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagyitalokkal

A valzartán/hidroklorotiazid-otbeveheti étkezés közben, vagy étkezéstől függetlenül is.

 

Kerülje az alkoholfogyasztást,amíg nem beszélt orvosával. Az alkohol fokozhatja a vérnyomáscsökkenés mértékétés/vagy fokozhatja a szédülés vagy ájulás kockázatát.

 

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

·               Tájékoztatnia kellkezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). Kezelőorvosa általában azt tanácsolja majd, hogyhagyja abba a valzartán/hidroklorotiazid szedését a tervezett terhesség előtt, illetveterhesség esetén a lehető legrövidebb időn belül, és más gyógyszert ajánl a valzartán/hidroklorotiazid helyett. A valzartán/hidroklorotiazidnem ajánlott a terhesség korai szakaszában, és nem szabad szednie, ha több mint3 hónapos terhes, mert átjut a méhlepényen, és alkalmazása a terhesség 3.hónapját követően káros hatásokat okozhat a magzatnak és az újszülöttnek.

·               Tájékoztatnia kellkezelőorvosát, ha szoptat vagy nemsokára szoptatni kezd. A valzartán/hidroklorotiazidnem ajánlott szoptató kismamáknak, és kezelőorvosa más kezelést választhat, haÖn szoptatni szeretne, különösen, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Mielőtt gépjárművet vezet,gépen dolgozik vagy egyéb, koncentrációt igénylő tevékenységet végez,bizonyosodjon meg arról, hogy a valzartán/hidroklorotiazidhogyan hat Önre. Sok más vérnyomáscsökkentő gyógyszerhez hasonlóan, a valzartán/hidroklorotiazidritkán szédülést okozhat és befolyásolhatja a koncentrálóképességet.

 

 

3.       HOGYANKELL SZEDNI A VALSARTAN HCT SANDOZT?

 

A valzartán/hidroklorotiazid-otmindig pontosan az orvos utasításai szerint szedje. Ez segít a legjobb eredményelérésében, és a mellékhatások kockázatának minimálisra csökkentésében. Forduljonkezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, ha nem biztos az adagolásban.

 

A magas vérnyomásban szenvedőbetegek gyakran nem észlelik a betegség tüneteit. Sokan teljesen jól érzikmagukat. Ezért fontos, hogy rendszeresen megjelenjen az előírt ellenőrzővizsgálatokon akkor is, ha jól érzi magát.

 

Kezelőorvosa fogjamegmondani, hogy mennyi valzartán/hidroklorotiazid tablettát kell bevennie.Attól függően, hogy hogyan reagál a kezelésre, orvosa emelheti vagycsökkentheti az adagot.

 

·               A valzartán/hidroklorotiazid szokásosadagja napi egy tabletta.

·               Ne változtasson az adagoláson ésne hagyja abba a gyógyszer szedését az orvos utasítása nélkül.

·               A készítményt minden napkörülbelül ugyanabban az időben vegye be, általában reggel.

·               A Valsartan HCT Sandoz bevehetőétkezés közben és attól függetlenül is.

·               A valzartán/hidroklorotiazid tablettátegy pohár vízzel vegye be.

 

Ha az előírtnál több ValsartanHCT Sandozt vett be

Ha súlyos szédülés és/vagyájulás jelentkezik, feküdjön le, és azonnal értesítse kezelőorvosát. Forduljonkezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy menjen kórházba, ha véletlenül azelőírtnál több tablettát vett be.

 

Ha elfelejtette bevenni a ValsartanHCT Sandozt

Ha elfelejtett bevenni egyadagot, vegye be, mihelyt eszébe jut. Ha azonban már közel van a következő adagideje, hagyja ki az elfelejtett dózist.

Ne vegyen be kétszeres adagota kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a ValsartanHCT Sandoz szedését

A valzartán/hidroklorotiazid kezelésmegszakítása a betegség rosszabbodását okozhatja. Ne hagyja abba a ValsartanHCT Sandoz szedését, amíg a kezelőorvosa nem mondja.

 

Habármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a ValsartanHCT Sandoz is okozhat mellékhatásokat, melyek azonban nem mindenkinéljelentkeznek.

 

A mellékhatások bizonyosgyakorisággal fordulhatnak elő, amelyek meghatározása a következő:

§nagyon gyakori: 10-ből több mint 1betegnél fordul elő

§gyakori: 100-ból 1-10 betegnél fordul elő

§nem gyakori: 1000-ből 1-10 betegnél fordul elő

§ritka: 10 000-ből 1-10 betegnél fordul elő

§nagyon ritka: 10 000-ből kevesebb mint 1 betegnél fordul elő

§nem ismert: a gyakoriság nemállapítható meg a rendelkezésre álló adatok alapján.

 

Néhány mellékhatás súlyoslehet, és azonnali orvosi ellátást igényel:

Azonnal forduljon orvoshoz,ha angioödéma tüneteit észlelheti, mint például

·               duzzadt arc, nyelv vagy garat

·               nyelési nehézségek

·               csalánkiütés és légzésinehézségek.

 

Egyéb mellékhatások:

 

Nem gyakori:

·               köhögés

·               alacsony vérnyomás

·               kábultság

·               kiszáradás (a következőtünetekkel: szomjúság, száraz száj és nyelv, ritka vizelés, sötét színűvizelet, száraz bőr)

·               izomfájdalom

·               fáradtság

·               bizsergő érzés vagy zsibbadás

·               homályos látás

·               fülzúgás (fütyülés, fülzúgás)

 

Nagyon ritka

·               szédülés

·               hasmenés

·               ízületi fájdalom

 

Nem ismert

·               légzési nehézségek

·               jelentősen csökkent vizeletkiválasztás

·               alacsony nátrium szint a vérben(néha hányingerrel, fáradtsággal, zavartsággal, rossz közérzettel, görcsökkel)

·               alacsony káliumszint a vérben(néha izomgyengeséggel, izomgörccsel, szívritmuszavarral)

·               alacsony fehérvérsejtszám a vérben(olyan tünetekkel mint láz, bőrfertőzések, fertőzés következtében kialakuló torokfájásvagy szájfekély, gyengeség)

·               emelkedett bilirubin szint avérben (ami súlyos esetben a bőr és a szemek sárga elszíneződését okozhatja)

·               a vér karbamid nitrogén éskreatinin szintjének emelkedése (ami kóros veseműködésre utalhat)

·               a vér húgysav szintjénekemelkedése (ami súlyos esetben köszvényt válthat ki)

·               ájulás

 

Az önmagában adott valzartán vagy hidroklorotiazidadása során észlelt, de a Valsartan HCT Sandoz esetében nem észleltmellékhatások:

 

valzartán

 

Nem gyakori

·               forgó érzés

·               hasi fájdalom

 

Nem ismert

·               a következő panaszok és tüneteknémelyikével együtt jelentkező bőrkiütés, viszketéssel vagy anélkül: láz,ízületi fájdalom, izomfájdalom, duzzadt nyirokcsomók és/vagy influenzaszerűtünetek

·               bőrkiütés, bíborvörös pontszerűkiütések, láz, viszketés (a vérerek gyulladásának jelei)

·               alacsony vérlemezkeszám (néha szokatlanvérzéssel vagy véraláfutással)

·               magas kálium szint a vérben (néhaizomgörccsel, szívritmuszavarral)

·               allergiás reakciók (bőrkiütéssel,viszketéssel, csalánkiütéssel, légzési vagy nyelési nehézséggel, szédüléssel)

·               főleg az arc és torok feldagadása;bőrkiütés; viszketés

·               a májfunkciós értékek emelkedése

·               a hemoglobinszint csökkenése,vörösvérsejtek százalékos arányának csökkenése a vérben (mindkettő súlyosesetben vérszegénységhez vezethet)

·               veseelégtelenség

 

hidroklorotiazid

 

Gyakori

·               viszkető bőrkiütés és egyéb típusúbőrkiütés

·               csökkent étvágy

·               enyhe hányinger és hányás

·               ájulás, ájulás felálláskor

·               impotencia

 

Ritka

·               a bőr feldagadása és hólyagosodása(a fokozott napfény érzékenység miatt)

·               székrekedés, kellemetlenségérzés agyomor vagy belek területén, májproblémák (a bőr vagy a szemek sárgaelszíneződése)

·               szabálytalan szívverés

·               fejfájás

·               alvászavarok

·               lehangoltság (depresszió)

·               alacsony vérlemezkeszám (néhavérzéssel vagy véraláfutással)

 

Nagyonritka

·               az erek gyulladása, melynektünetei: bőrkiütés, bíborvörös pontszerű kiütések, láz

·               viszketés vagy bőrpír

·               az ajkak, szemek vagy száj felhólyagosodása

·               a bőr hámlása

·               láz

·               ízületi fájdalommal társulóbőrkiütés az arcon

·               izombetegségek

·               láz (bőrt érintő lupuszeritematózusz)

·               súlyos felhasi fájdalom; akülönböző vérsejtek hiánya vagy alacsony száma

·               súlyos allergiás reakciók

·               nehézlégzés

·               tüdőfertőzés; légszomj

 

Habármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A VALSARTANHCT SANDOZT TÁROLNI?

 

Agyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A buborékcsomagolásonés a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Valsartan HCT Sandozt.A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C-on, anedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Neszedje a Valsartan HCT Sandozt, ha a csomagolás sérült vagy azt felnyitották.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a ValsartanHCT Sandoz

 

Hatóanyag: valzartánés hidroklorotiazid.

 

80 mgvalzartán és 12,5 mg hidroklorotiazid filmtablettánként.

160 mgvalzartán és 12,5 mg hidroklorotiazid filmtablettánként.

160 mgvalzartán és 25 mg hidroklorotiazid filmtablettánként.

320 mgvalzartán és 12,5 mg hidroklorotiazid filmtablettánként.

320 mgvalzartán és 25 mg hidroklorotiazid filmtablettánként.

 

Egyéb összetevők:

 

Tabletta mag:

Mikrokristályos cellulóz,kroszpovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Filmbevonat:

Hipromellóz, makrogol 8000, talkum,titán-dioxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172);

 

Tablettamag:

Mikrokristályoscellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Filmbevonat:

Hipromellóz,makrogol 8000, talkum, titán-dioxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172);

 

Tablettamag:

Mikrokristályoscellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Filmbevonat:

Hipromellóz,makrogol 4000, talkum, titán-dioxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), sárgavas-oxid (E 172), fekete vas-oxid (E172);

 

Tablettamag:

Mikrokristályoscellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Filmbevonat:

Hipromellóz,makrogol 4000, talkum, titán-dioxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), feketevas-oxid (E 172);

 

Tablettamag:

Mikrokristályoscellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Filmbevonat:

Hipromellóz,makrogol 4000, talkum, titán-dioxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172);

 

Milyen a készítménykülleme és mit tartalmaz a csomagolás

ValsartanHCT Sandoz 80 mg/12,5 mg filmtabletta

Világosnarancs színű, ovális alakú, mindkét oldalán enyhén domború filmtabletta, azegyik oldalán „HGH”, a másikon „CG” jelöléssel.

 

Valsartan HCT Sandoz 160 mg/12,5 mgfilmtabletta

Sötét piros színű, ovális alakú, mindkét oldalánenyhén domború filmtabletta, az egyik oldalán „HHH”, a másikon „CG” jelöléssel.

 

Valsartan HCT Sandoz 160 mg/25 mgfilmtabletta

Barnás-narancs színű, ovális alakú, mindkét oldalánenyhén domború filmtabletta, az egyik oldalán „HXH”, a másikon „NVR”jelöléssel.

 

Valsartan HCT Sandoz 320 mg/12,5 mgfilmtabletta

Rózsaszínű, ovális alakú, metszett élű filmtabletta,az egyik oldalán „NVR”, a másikon „HIL” jelöléssel.

 

Valsartan HCT Sandoz 320 mg/25 mgfilmtabletta

Sárga, ovális alakú, metszett élű filmtabletta, azegyik oldalán „NVR”, a másikon „CTI” jelöléssel.

 

Valsartan HCT Sandoz80 mg/ 12,5 mg,- 160 mg/12,5 mg, -160 mg/25 mg filmtabletta az alábbi kiszerelésekben érhető el:

 

7, 10, 14, 15, 20, 28, 30,50, 50x1, 56, 60, 84, 90, 98, 100 vagy 280 db filmtabletta PVC/PVDC vagyPVC/PE/PVDC vagy PA/AL/PVC buborékcsomagolásban dobozonként.

Minden buborékcsomagoláshővel lezárt lakkréteggel (vinil/akril) fedett alumínium fóliával van lezárva.

 

Valsartan HCT Sandoz320 mg/ 12,5 mg,- 320 mg/25 mg filmtabletta azalábbi kiszerelésekben érhető el:

 

7, 10, 14, 15, 20, 28, 30,50, 50x1, 56, 60, 84, 90, 98, 100 vagy 280 db filmtabletta PVC/PVDC vagyPA/AL/PVC buborékcsomagolásban dobozonként.

Minden buborékcsomagoláshővel lezárt lakkréteggel (vinil/akril) fedett alumínium fóliával van lezárva.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja:

 

SandozHungária Kft.,

1114Budapest, Bartók Béla út 43.-47.

 

Gyártó:

 

Salutas Pharma GmbH

Otto-von-Guericke-Allee1

39179 Barleben

Németország

 

Salutas Pharma GmbH

Dieselstrt.5.

70839 Gerlingen

Németország

 

Lek S.A.

ul. Domaniewska 50 C

02-672 Varsó

Lengyelország

 

Lek Pharmaceuticals d.d.

Verovškova 57

1526 Ljubljana

Szlovénia

 

Lek Pharmaceuticals d.d.

Trimlini 2D

9220 Lendava

Szlovénia

 

 

OGYI-T-21404/01-15 (ValsartanHCT Sandoz 80 mg/12,5 mg filmtabletta)

OGYI-T-21404/16-30 (ValsartanHCT Sandoz 160 mg/12,5 mg filmtabletta)

OGYI-T-21404/31-45 (ValsartanHCT Sandoz 160 mg/25 mg filmtabletta)

OGYI-T-21404/46-55 (ValsartanHCT Sandoz 320 mg/12,5 mg filmtabletta)

OGYI-T-21404/56-65 (ValsartanHCT Sandoz 320 mg/25 mg filmtabletta)

 

 

Ezta gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Svédország:     Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz

Ausztria:          Valsartan/HCT Sandoz 80 mg/12,5 mg –Filmtabletten

Valsartan/HCT Sandoz 160 mg/12,5 mg –Filmtabletten

Valsartan/HCT Sandoz 160 mg/25 mg –Filmtabletten

Valsartan/HCT Sandoz 320 mg/12,5 mg –Filmtabletten

Valsartan/HCT Sandoz 320 mg/25 mg –Filmtabletten

Belgium:          Co-Valsartan Sandoz 80 mg / 12,5 mg filmomhuldetabletten

Co-Valsartan Sandoz 160 mg / 12,5 mgfilmomhulde tabletten

Co-Valsartan Sandoz 160 mg / 25 mgfilmomhulde tabletten

Co-Valsartan Sandoz 320 mg / 12,5 mgfilmomhulde tabletten

Co-Valsartan Sandoz 320 mg / 25 mgfilmomhulde tabletten

Bulgária:         Suvartar H

Ciprus:                        ValsartanHydrochlorothiazid Sandoz 80 mg/12,5 mg

Valsartan Hydrochlorothiazid Sandoz 160mg/12,5 mg

Valsartan Hydrochlorothiazid Sandoz 160mg/25 mg

Valsartan Hydrochlorothiazid Sandoz 320mg/12,5 mg

Valsartan Hydrochlorothiazid Sandoz 320mg/25 mg

 

Cseh

Köztársaság:    Valsartan/Hydrochlorothiazid Sandoz 80mg/12,5 mg

Valsartan/Hydrochlorothiazid Sandoz 160mg/12,5 mg

Valsartan/Hydrochlorothiazid Sandoz 160mg/25 mg

Valsartan/Hydrochlorothiazid Sandoz 320mg/12,5 mg

Valsartan/Hydrochlorothiazid Sandoz 320mg/25 mg

 

Németország: Valsartan HCT Sandoz 80 mg/12,5 mgFilmtabletten

Valsartan HCT Sandoz 160 mg/12,5  mgFilmtabletten

Valsartan HCT Sandoz 160 mg/25  mgFilmtabletten

Valsartan HCT Sandoz 320 mg/12,5 mgFilmtabletten

Valsartan HCT Sandoz 320 mg/25 mgFilmtabletten

Dánia:             ValsartanHydrochlorthiazid Sandoz

Észtország:      Suvartar HCT 80mg/12,5mg

SuvartarHCT160mg/12,5mg

Suvartar HCT160mg/25mg

Suvartar HCT320mg/12,5mg

Suvartar HCT320mg/25mg

Görögország:   ValsartanHCT/Sandoz

Spanyolország: Valsartan HidrocloritiazidaSandoz 80/12,5 mg comprimidos recubiertos con película EFG

Valsartan Hidrocloritiazida Sandoz 160/12,5 mg comprimidosrecubiertos con película EFG

Valsartan Hidrocloritiazida Sandoz 160/25 mg comprimidosrecubiertos con película EFG

Valsartan Hidrocloritiazida Sandoz 320/12,5 mg comprimidosrecubiertos con película EFG

Valsartan Hidrocloritiazida Sandoz 320/25 mg comprimidosrecubiertos con película EFG

 

Finnország:      Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 80 mg / 12,5 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 160 mg / 12,5 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 160 mg / 25 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 320 mg / 12,5 mg tabletti,kalvopäällysteinen

Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz 320mg / 25 mg tabletti,kalvopäällysteinen

 

Franciaország:             Valsartan /Hydrochlorothiazide 80 mg/12,5 mg, comprimé pelliculé

Valsartan / Hydrochlorothiazide 160 mg/12,5mg, comprimé pelliculé

Valsartan / Hydrochlorothiazide 160 mg/25mg, comprimé pelliculé

Valsartan / Hydrochlorothiazide 320mg/12,5 mg, comprimé pelliculé

Valsartan / Hydrochlorothiazide 320 mg/25mg, comprimé pelliculé

 

Magyarország:             Valsartan HCT Sandoz 80/12,5 mg filmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 160/12,5 mg filmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 160/25 mg filmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 320/12,5 mg filmtabletta

Valsartan HCT Sandoz 320/25 mg filmtabletta

Izland:                         Valsartan Hydrochlorothiazide Sandoz

Litvánia:          Suvartar HCT 80mg/12,5mg plevele dengtostabletes

Suvartar HCT 160mg/12,5mgplevele dengtos tabletes

Suvartar HCT 160mg/25mgplevele dengtos tabletes

Suvartar HCT 320mg/12,5mgplevele dengtos tabletes

Suvartar HCT 320mg/25mgplevele dengtos tablets

 

Hollandia:       Valsartan/Hydrochloorthiazide Sandoz80/12,5mg, filmomhulde tabletten

Valsartan/Hydrochloorthiazide Sandoz 160/12,5mg, filmomhuldetabletten

Valsartan/Hydrochloorthiazide Sandoz160/25mg, filmomhulde tabletten

Valsartan/Hydrochloorthiazide Sandoz320/12,5mg, filmomhulde tabletten

Valsartan/Hydrochloorthiazide Sandoz320/25mg, filmomhulde tabletten

Norvégia:        Valsartan/Hydrochlorothiazide Sandoz

Lengyelország:Axudan HCT

Portugália:       Valsartan+ Hidroclorotiazida Sandoz 80 mg + 12,5 mg Comprimidos

Valsartan + Hidroclorotiazida Sandoz 160mg + 12,5 mg Comprimidos

Valsartan + Hidroclorotiazida Sandoz 160mg +  25 mg Comprimidos

Valsartan + Hidroclorotiazida Sandoz 320mg + 12,5 mg Comprimidos

Valsartan + Hidroclorotiazida Sandoz 320mg + 25 mg Comprimidos

 

Szlovénia:      Valsartan/hidroklorotiazidLek 80 mg/12,5 mg filmsko obložene tablete

Valsartan/hidroklorotiazid Lek160 mg/12,5 mg filmsko obložene tablete

Valsartan/hidroklorotiazid Lek160 mg/25 mg filmsko obložene tablete

Valsartan/hidroklorotiazid Lek320 mg/12,5 mg filmsko obložene tablete

Valsartan/hidroklorotiazid Lek320 mg/25 mg filmsko obložene tablete

 

 

A tájékoztatóengedélyezésének dátuma: 2010. augusztus 13.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!