NIQUITIN CLEAR 7MG TD TAPASZ 7X

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

NiQuitinClear 7 mg transzdermális tapasz

NiQuitinClear 14 mg transzdermális tapasz

NiQuitinClear 21 mg transzdermális tapasz

nikotin

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezta gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Önszámára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosana betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa által elmondottaknakmegfelelően alkalmazza.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További információkért vagy tanácsért forduljon egészségügyiszakemberhez, pl. orvoshoz, nővérhez, a dohányzás abbahagyásában jártastanácsadóhoz vagy gyógyszerészhez.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassakezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetségesmellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4.pont.

-                A NiQuitin Clear transzdermális tapasz ebben abetegtájékoztatóban NiQuitin Clear-ként szerepel.

Abetegtájékoztató tartalma:

 

1.            Milyen típusú gyógyszer a NiQuitin Clear és milyen betegségek eseténalkalmazható?

2.            Tudnivalók a NiQuitin Clear alkalmazása előtt

3.            Hogyan kell alkalmazni a NiQuitin Cleart?

4.            Lehetséges mellékhatások

5.            Hogyan kell a NiQuitin Cleart tárolni?

6.            A csomagolás tartalma és egyéb információk

1.       Milyen típusú gyógyszera NiQuitin Clear és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A NiQuitinClear segítséget nyújt a dohányzás abbahagyásához. A kezelésnek ezt a típusátnikotin helyettesítő kezelésnek hívják. Amennyiben lehetséges, a NiQuitin Cleartranszdermális tapaszokat egy a leszokást segítő program részeként kellalkalmazni.

A cigarettában található nikotinaz, amely a fizikai függőséget okozza.

-                A NiQuitin Clear tapasz nikotint szolgáltat a szervezet számára,helyettesíti a dohányzás révén felvett nikotint, ezáltal elősegíti adohányzásról határozott szándékkal történő leszokást.

-                A készítmény enyhíti a dohányzás abbahagyásával járó erős nikotinéhséget és azokat a kellemetlen tüneteket, mint például a betegségérzést vagyingerlékenységet, amelyeket számos dohányzással felhagyni kívánó személymegtapasztal.

-                A NiQuitin Clear a szervezetben egyenletes nikotin koncentrációtbiztosít, ami rendszerint alacsonyabb, mint a dohányzásból származó nikotinszint.

A NiQuitinClear alkalmazása nem jár együtt a dohányzás egészségügyi veszélyeivel. Ennekaz az oka, hogy nem tartalmaz kátrányt, szén-monoxidot illetve acigarettafüstben található egyéb mérgező anyagokat.

A dohányzás nem tesz jót azegészségnek. Mindig jobb leszokni a dohányzásról. A nikotinhelyettesítőkezelések, mint amilyen a NiQuitin Clear tapasz is, segíthetnek. Általában anikotinhelyettesítő kezelés lehetséges mellékhatásait messze felülmúlják adohányzás folytatásának jól ismert veszélyei.

2.       Tudnivalóka NiQuitin Clear alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a NiQuitinCleart

-                ha allergiás a nikotinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt)egyéb összetevőjére,

-                ha Ön nem dohányzik vagy alkalmi dohányos,

-                gyermekkorban (12 éves kor alatt),

-                amennyiben nemrégiben szívinfarktuson esett át,

-                instabil vagy rosszabbodó koszorúér betegség okozta mellkasifájdalom (angina pektorisz) esetén,

-                súlyos szívritmuszavar esetén,

-                amennyiben nemrégiben agyvérzésen esett át.

Figyelmeztetésekés óvintézkedések

 

A NiQuitinClear alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával

-                ha bőrgyulladása vagy egyéb bőrbetegsége van vagyvolt,

-                ha szív- vagy keringési betegsége vagy magas vérnyomásavan,

-                ha korábban agyvérzése volt,

-                ha mérsékelt illetve súlyos vese- vagy májbetegsége van,

-                gyomorfekély esetén,

-                ha pajzsmirigy túlműködése van,

-        ha cukorbeteg. Amikor elkezdi alkalmazni a NiQuitinClear transzdermális tapaszt, ellenőrizze gyakrabban vércukorszintjét, mertlehet, hogy szükség lesz az inzulin vagy a cukorbetegség kezelésére szolgálógyógyszer adagjának megváltoztatására.

-                Ha szívinfarktus, súlyos szívritmuszavar vagy agyvérzés miattkórházi kezelésben részesül, hacsak kezelőorvosa másképp nem rendelkezik, akkora dohányzásról nikotin helyettesítő kezelés nélkül kell megpróbálnia leszoknia.Amint elhagyja a kórházat a megszokott módon alkalmazhatja a nikotinhelyettesítő kezelést.

-                Ha a készítmény hatóanyagának (nikotin) tulajdoníthatószív-érrendszeri panaszai fokozódnak forduljon kezelőorvosához, mivellehetséges, hogy csökkentenie kell, vagy abba kell hagynia a NiQuitinClear-tapasz alkalmazását.

-                ha mellékvese daganata van,

-                ha bizonyos gyógyszereket szed (további információért lásdalább: „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek”),

-                terhesség vagy szoptatás esetén csak egyedi orvosielbírálás után alkalmazható (további információért lásd alább: „Terhesség ésszoptatás”).

A dohányzásbólnem származik egészségügyi előny, mindig érdemesebb abbahagyni; ebben segíthetÖnnek a nikotin helyettesítő terápia. Általánosságban a nikotin helyettesítőterápiához társítható bármely lehetséges mellékhatás kockázatát meghaladják adohányzás folytatásának jól ismert veszélyei.

 

Gyermekek(12 évnél fiatalabb)

A nikotinhatásai erősebben érvényesülnek gyermekek esetében, mint felnőttek esetében.Gyermekeknél súlyos mérgezést okozhat, amely halálos is lehet.

Egyébgyógyszerek és a NiQuitin Clear

A dohányzás abbahagyása aszervezetben csökkenő nikotinszint eredményeként megváltoztathatja az Ön általesetleg szedett egyéb gyógyszerek hatását.

Feltétlenültájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégibenszedett, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A dohányzásabbahagyása befolyásolhatja az esetlegesen alkalmazott gyógyszerei hatásait.Beszéljen kezelőorvosával, ha bármilyen kérdése van, vagy ha szükségét érzi.

Termékenység,terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség és szoptatás ideje alattcsak feltétlenül szükséges esetben, egyediorvosi elbírálás utánalkalmazható.

A terhességalatti dohányzás veszélyekkel jár a babára nézve. Ilyen veszélyek többek közötta születés előtti fejlődés visszamaradása, koraszülés vagy halvaszületés. Adohányzás abbahagyása a legjobb módja annak, hogy mind a saját, mind a babájaegészségét javítsa. Minél előbb hagyja abba a dohányzást, annál jobb. Ha Önterhes, akkor az az ideális, ha nikotin helyettesítő kezelés nélkül szokik le.Ha már megpróbált leszokni, de nem sikerült, akkor kérjük, forduljon orvosához.

Ha Ön szoptat,a dohányfüst légzési nehézségeket és egyéb problémákat okozhat a babáknál és agyermekeknél. A tapasz használatával a tejbe kerülő nikotin mennyisége kisebb,és kevésbé ártalmas, mint a dohányzás. Az az ideális ha nikotin helyettesítőkezelés nélkül szokik le. Ha már megpróbált leszokni, de nem sikerült, akkorkérjük, forduljon orvosához.

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A NiQuitinClear alkalmazásának a gépjárművezetést kedvezőtlenül befolyásoló hatása nemismert.

3.       Hogyan kell alkalmazni a NiQuitin Cleart?

Ezt agyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Önkezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagygyógyszerészét.

Minden - a NiQuitin Clearsegítségével történő - leszokási kísérlet megkezdése előtt a készítményt használószemélynek teljesen abba kell hagynia a dohányzást. A dohányzásról valóleszokás során még egy szál cigaretta is csökkenti a siker esélyét. Ha mégisrágyújtana, tartson ki elhatározása mellett és beszéljen orvosával, akisegíthet Önnek. Növelheti a siker esélyét ha igénybe vesz viselkedési terápiát,tanácsot pl. egy dohányzásról való leszokást támogató program keretében.

Egyéb nikotintartalmú készítmény(pl. nikotinos rágógumi) nem használható a tapasz alkalmazásával egyidőben.

A NiQuitinClear háromféle hatáserősségben szerezhető be. Amikor a szervezet mármegszokta, hogy a dohányzás abbamaradt, az alkalmazott tapaszok erőssége a tízhetes kezelési időtartam során mindaddig csökkenthető, míg egyáltalán nem leszszükség rájuk. Ezzel a leszoktató programmal a szervezet nikotin igényefokozatosan megszüntethető.

Szokásos adagolása:

Felnőtt (18 évesek és idősekesetében is) és serdülőkorban (12-17 éves kor):

Ha naponta több mint 10cigarettát szív, akkor a kezelést kezdje az alábbi módon:

1. fokozat            NiQuitin Clear 21 mg              6héten át, majd

2. fokozat            NiQuitinClear 14 mg              2 héten át, majd

3. fokozat            NiQuitin Clear 7 mg                2héten át.

Ha naponta 10 vagy kevesebbcigarettát szív, akkor a kezelést kezdje az alábbi módon:

2. fokozat            NiQuitinClear 14 mg              6 héten át, majd

3. fokozat            NiQuitinClear 7 mg                2 héten át.

A dohányzásról való leszokásesélye nő, ha a dóziscsökkentő kezelést teljes egészében végigviszi. Azonban aNiQuitin Clear tapaszok nem használhatók 10 egymást követő hétnél tovább.Ha visszaszokik a dohányzásra, akkor meg kell beszélnie orvosával vagygyógyszerészével, hogyan érhető el a legjobb eredmény a további NiQuitin Clearkezelések során.

Mire szükséges figyelni afelhelyezés során?

Fontos, hogy tiszta, száraz ésszőrmentes bőrfelületre helyezze fel a tapaszt és győződjön meg arról, hogymegfelelően felragadt. Ne tegye a tapaszt ráncolódó bőrfelületre (pl. ízületfölé) vagy ahol a bőr mozgás közben ráncolódik. A tapasz nem használhatókivörösödött, sérült vagy irritált bőrfelületen.

·               Felhasználásig a NiQuitin Clear tapaszt ne vegye ki avédőtasakból!

·               A szaggatott vonal mentén vágja fel a tasakot; ügyelve arra, hogyne vágjon bele a tapaszba!

·               Óvatosan vegye ki a tapaszt! Átlátszó védőfólia borítja a tapaszragadós oldalát. Ezt az oldalt kell felhelyezni a bőrfelületre.

·               Az átlátszó oldalt szembefordítva húzza le a tapasz közepénkezdődő egyik átlátszó védőfóliát! A tapaszt a külső szegélyénél fogja meg éshúzza le a védőfólia másik felét is!

·               Azonnal helyezze fel a bőrfelületre a NiQuitin Clear tapaszt!Határozottan nyomja tenyerével a bőrre a tapaszt legalább 10 másodpercig!Győződjön meg arról, hogy az felragadt, különösen a szélek körül!

·               A NiQuitin Clear tapasz felhelyezése során ne érintse a szemétvagy az orrát! Ha végzett, mindig mosson kezet, de csak vízzel! Ne használjonszappant, mert az elősegítheti a nikotin felszívódását!

A víz nem károsítja a NiQuitinClear tapaszt, ha megfelelően alkalmazzuk. A NiQuitin Clear viselése mellettrövid ideig fürödhet, úszhat vagy zuhanyozhat.

Milyen időközönként kellcserélni a tapaszokat?

Az új tapasz felhelyezése előtttávolítsa el a régit. Az új tapaszt naponta egyszer, lehetőleg mindig azonosidőpontban, célszerű nem sokkal az ébredés után felhelyezni. Hagyja a tapaszt ahelyén 24 órán át és mindig válasszon más bőrfelületet az új tapaszrögzítésére. A tapasszal borított bőrfelületre legalább hét napig nemhelyezhető fel ismét a készítmény.

Ha leveszi a tapaszt, akkorhajtsa ketté a ragadós oldalait összenyomva, és tegye abba a tasakba, amelybőlaz új tapaszt kivette. A felhasznált tapaszokat gondosan, gyermekek vagyállatok számára nem elérhető, biztonságos módon dobja ki.

A NiQuitin Clear tapaszok alegtöbb ember bőrére általában jól tapadnak. A tapasz azonban néha leeshet. Haez történik Önnel a nap folyamán, akkor helyezzen fel egy új tapaszt egy másiktiszta, száraz és szőrmentes bőrfelületre. Majd mindent folytasson úgy, mintkorábban.

Ha kívánja, a tapaszeltávolítható alvás előtt (kb. 16 óra elteltével), de ébredéskor egy újat kellfelhelyezni. Azonban, ha Ön 16 óra elteltével leveszi a tapaszt, akkor ezcsökkenti a sok dohányosnál ébredéskor jelentkező nikotin iránti erőteljes vágyhatékony leküzdését.

Ne lépjetúl az előírt adagot!

Alkalmazása serdülőknél ésgyermekeknél

Serdülők (12-17 éves korban)a felnőttek számára ajánlott adagolást kell követni. A NiQuitin Clearserdülőkorban csak orvosi javaslatra alkalmazható.

Gyermekeknél (12 éves koralatt) a NiQuitin Clear nem alkalmazható.

 

Ha az előírtnál több NiQuitnCleart alkalmazott

·               Soha ne használjon egyszerre egynél több tapaszt. A túlságosansok nikotin káros hatást fejthet ki. Ha mégis egynél több tapaszt alkalmazna,vagy egyéb nikotintartalmú készítményt (pl. nikotinos rágógumit) is használna aNiQuitin Clear tapasszal egyidőben (vagy folytatja a dohányzást), akkor nikotintúladagolás következhet be. Ha egyszerre túl sok tapaszt alkalmazott, akkorbetegnek és rosszul érezheti magát. Távolítsa el az összes tapaszt, mossa le abőrét vízzel, szárítsa meg a bőrfelületet és kérje azonnal orvos segítségét.

·               Ezek a tapaszok nem használhatók gyermekek, nemdohányzók vagyritkán dohányzók esetében, mert nikotin túladagolás következhet be.

·               Ha úgy érzi, hogy ez történt, vagy ha egy gyermek lenyelt vagymagára ragasztott egy tapaszt, akkor távolítsa el a tapaszt a bőrfelületről éskizárólag vízzel mossa le. Azonnal forduljon orvoshoz, és ha lehet, mutassa mega dobozt vagy ezt a tájékoztatót az orvosnak.

Ha elfelejtette alkalmazni aNiQuitin Cleart

Ha elfelejtette lecserélni a régitapaszt a szokásos időben, akkor tegye meg mielőbb, majd mindent folytassonúgy, mint korábban.

Ha időelőtt abbahagyja a NiQuitin Clear alkalmazását

Ha idő előttabbahagyta a készítmény alkalmazását mert újra elkezdett dohányozni, akkorjavasoljuk, hogy forduljon egészségügyi szakemberhez további tanácsért aleszokáshoz.

Ha bármilyentovábbi kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

4.       Lehetségesmellékhatások

Mint mindengyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek.

Adohányzás abbahagyása önmagában is okozhat olyan tüneteket mint gyengeség,szédülés, fejfájás, köhögés és influenzaszerű tünetek. Az olyan tünetek mint ahangulati ingadozás, álmatlanság, levertség, ingerlékenység, szorongás,álmosság, nyugtalanság, idegesség és koncentrálási nehézség, fokozott étvágy ésalvászavarok szintén összefügghetnek a dohányzás abbahagyásával járó megvonásitünetekkel.

A nikotinhelyettesítő terápiákban alkalmazott nikotin mellékhatásai hasonlóak acigarettából származó nikotin mellékhatásaihoz és előfordulásuk annálvalószínűbb minél több nikotint juttat a szervezetébe.

Az egyébmellékhatások az alábbiakban vannak felsorolva – az előfordulásivalószínűségük szerint csoportokba foglalva:

Nagyongyakori mellékhatások (10 ember közül több mint 1-et érinthet)

·               Alvási zavarok, beleértve a rémálmokat és az álmatlanságot is,

·               Fejfájás, szédülés,

·               Hányinger, hányás,

·               Bőrreakciók az alkalmazás helyén.

Gyakorimellékhatások (10 ember közül legfeljebb 1-et és 100 ember közüllegalább 1-et érinthet)

·               Idegesség,

·               Remegés,

·               Szívdobogás érzés,

·               Légzési zavar,

·               Torokgyulladás, torokduzzanat

·               Köhögés,

·               Emésztési zavar,

·               Hasi fájdalom,

·               Hasmenés,

·               Szájszárazság,

·               Székrekedés,

·               Erősödő izzadás,

·               Ízületi fájdalom, izomfájdalom,

·               Mellkasi fájdalom,

·               Végtagfájdalom,

·               Fájdalom,

·               Gyengeség,

·               Fáradtság.

Nemgyakori mellékhatások (100 ember közül legfeljebb 1-et érinthet)

·               Túlérzékenység,

·               Fokozott szívverés,

·               Rossz közérzet, influenzaszerű betegség.

Nagyonritka mellékhatások (10 000 ember közül legfeljebb 1-et érinthet)

·               Bőrallergia, bőrgyulladás, fényérzékenység, anafilaxiás reakció(az egész szervezetre kiterjedő súlyos, azonnali túlérzékenységi reakció,amelynek során mellkasi szorító érzés, kapkodó légzés, kiütés és ájulásosrosszullét jelentkezhet).

Enyhe vörösödés, viszketés, égetőés bizsergő érzés jelentkezhet a tapasz helyén, ami rendszerint gyorsanelmúlik. A felragasztás helyén ritkán komolyabb bőrreakció is kialakulhat (bőrkivörösödése, ödéma vagy bőrkiütés). Ha ezt tapasztalja, akkor hagyja abba akezelést és forduljon orvoshoz. Amennyiben a dermatitiszben szenved, akkorérzékeny lehet a tapaszra.

Alkalmanként fokozott szívdobogásérezhető. Ha ez történik, akkor távolítsa el a tapaszt és forduljon orvoshoz.

Ezek a tünetek gyakran enyhelefolyásúak és néhány napos kezelés után eltűnnek. Ha ezek a jelenségektovábbra is gondot okoznak, vagy nem javulnak, vagy Önt a tapaszok használatabármilyen módon zavarja, illetve ha a betegtájékoztatóban felsoroltmellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, akkor hagyja abba a kezelést ésforduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha Önnél bármilyen mellékhatásjelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nemsorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mellékhatásokbejelentése

Ha Önnélbármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagygyógyszerészét, vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez abetegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra isvonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V.függelékben található elérhetőségeken keresztül.

Amellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többinformáció álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásávalkapcsolatban.

5.       Hogyankell a NiQuitin Cleart tárolni?

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

Ez a gyógyszernem igényel különleges tárolást.

A tapaszokat adobozban, védőtasakukban kell tartani felhasználásig, biztonságos, gyermekekvagy állatok számára nem elérhető helyen. Ne használjon fel sérült vagy nyitotttasakban lévő NiQuitin Clear tapaszt.

A dobozonfeltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne alkalmazza ezt agyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyengyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek azintézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.       Acsomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a NiQuitin Clear

-         A készítmény hatóanyaga a nikotin. A NiQuitin Clearháromféle hatáserősségben kapható:

·     1. fokozat: NiQuitin Clear 21 mg transzdermális tapasz,amely 114 mg nikotint tartalmaz és 21 mg nikotint biztosít 24 óraalatt.

·     2. fokozat: NiQuitin Clear 14 mg transzdermális tapasz,amely 78 mg nikotint tartalmaz és 14 mg nikotint biztosít 24 óraalatt.

·     3. fokozat: NiQuitin Clear 7 mg transzdermális tapasz, amely36 mg nikotint tartalmaz és 7 mg nikotint biztosít 24 óra alatt.

-         Egyéb összetevők:

Hatóanyagtárolóréteg:                  etilén-vinil-acetát-kopolimer

Hátlap:                                          polietilén-tereftalát/etilén-vinil-acetátfilm

Membrán:                                     HDPE

Öntapadó és védő réteg:               poli-izo-butilén tapadó réteg

Laminált borítóvédőréteg:            poliészter film

Jelölőfesték:                                 „Whiteink (3015Z)” (titán-dioxid E171)

Milyen a NiQuitin Clearkészítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

NiQuitin Clear 7 mgtranszdermális tapasz: 2,5x2,8 cm (7 cm2), téglalapalakú, transzdermális tapasz, mely egy külső részén NCQ7 jelzéssel ellátott,átlátszó többrétegű hátsófóliából, egy átlátszó, színtelen, hatóanyagottartalmazó rétegből, egy HDPE hatóanyagleadást szabályozó membránból és egyöntapadó filmből áll, melyet a tapasznál nagyobb, két részre osztott,poliészter védőfólia borít.

NiQuitin Clear 14 mgtranszdermális tapasz: 3,4x4,4 cm (15 cm2), téglalapalakú, transzdermális tapasz, mely egy külső részén NCQ14 jelzéssel ellátott,átlátszó többrétegű hátsófóliából, egy átlátszó, színtelen, hatóanyagottartalmazó rétegből, egy HDPE hatóanyagleadást szabályozó membránból és egyöntapadó filmből áll, melyet a tapasznál nagyobb, két részre osztott,poliészter védőfólia borít.

 

NiQuitin Clear 21 mgtranszdermális tapasz: 4,65x4,75 cm (22 cm2), téglalapalakú, transzdermális tapasz, mely egy külső részén NCQ21 jelzéssel ellátott,átlátszó többrétegű hátsófóliából, egy átlátszó, színtelen, hatóanyagottartalmazó rétegből, egy HDPE hatóanyagleadást szabályozó membránból és egyöntapadó filmből áll, melyet a tapasznál nagyobb, két részre osztott,poliészter védőfólia borít.

Csomagolás: 1 dbtranszdermális tapasz többrétegű PE tereftalát /LDPE/Al/akrilnitril fóliábólkészült tasakban. 7 vagy 14 tasak dobozban.

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja

GlaxoSmithKline ConsumerHealthcare GlaxoSmithKline Export Ltd.

TW8 9GS Brentford

Nagy-Britannia

 

Gyártó

FAMARA.V.E. AVLON PLANT (48th), 48th km National Road Athens

Lamia,Avlona Attiki, 19011,

Görögország

vagy

Catalent UK Packaging Limited

Wingates Industrial Park,Lancaster Way

Westhoughton, Bolton BL5 3XX

Nagy-Britannia

A készítményhez kapcsolódótovábbi kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjánakhelyi képviseletéhez:

GlaxoSmithKline Kft. ConsumerHealthcare, 1124 Budapest Csörsz u. 43., Magyarország.

OGYI-T-8174/23-24               NiQuitinClear 7 mg transzdermális tapasz (7 vagy 14 tasak)

OGYI-T-8174/25-26               NiQuitinClear 14 mg transzdermális tapasz (7 vagy 14 tasak)

OGYI-T-8174/27-28               NiQuitinClear 21 mg transzdermális tapasz (7 vagy 14 tasak)

Abetegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. április


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!