Topepsil 25 mg filmtabletta (60x (PVC/PVDC buborékf.))

Version 1

BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Topepsil25 mg filmtabletta

Topepsil50 mg filmtabletta

 

Topiramát

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt agyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

-         Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-         További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-         Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át akészítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, hatünetei az Önéhez hasonlóak.

-         Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha abetegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Abetegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer a Topepsil filmtabletta és milyen betegségekesetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Topepsil filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Topepsil filmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Topepsil filmtablettát tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYENTÍPUSÚ GYÓGYSZER A TOPEPSIL FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉNALKALMAZHATÓ?

 

Gyógyszercsoport: epilepszia kezelésére használt gyógyszerek(antiepileptikumok)

A Topepsil az epilepszia kezelésére használatos gyógyszer.

 

A Topepsilt felnőtt- ésserdülőkorban önálló kezelésként (monoterápiás kezelésként) alkalmazzák:

-         ha a roham az agy egy körülírt területén kezdődik (parciális roham),kiterjedt tónusos-klónusos (az egész test izmainak megfeszülésével majdrángásával járó) görcsökkel vagy a nélkül,

Kiegészítőkezelésként felnőtteknél és serdülőkorúaknál, az alábbi esetekben:

-         részleges roham esetén, melyet másodlagos rohamok, izomgörcsök éskövetkezményes eszméletvesztés kísérhetnek.

-         a test teljes területére kiterjedő merevséggel kísért roham, melymásodpercek alatt a végtagok remegése-rángása követ (tónusos-klónusos roham)

 

A topiramátot gyakori migrénesfejfájások megelőzésére is használják felnőttekben, ha más kezelési módokellenjavalltak, vagy nem bizonyultak hatékonynak.

 

 

2.       TUDNIVALÓKA TOPEPSIL FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Topepsilt

-         ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy a Topepsilfilmtabletta bármely egyéb összetevőjére (lásd: 6. pont, „Továbbiinformációk”).

-         migrén megelőző kezelésére: ha terhes, vagy nem használ hatékonyfogamzásgátlót (lásd: a „Terhesség és szoptatás” részben)

 

Gyermekek:

Ez a gyógyszernem alkalmazható 12 éven aluli gyermekek esetén, mivel még nem állrendelkezésre elegendő klinikai tapasztalat ebben a korcsoportban.

 

A Topepsilfokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 

-         ha vesekárosodásban szenved, mivel a topiramát és bomlástermékeielsősorban a vesén keresztül választódnak ki. Ilyen esetekben ajánlott akezelést alacsony topiramát adagokkal kezdeni és különös figyelemmel kísérni azesetleges mellékhatások előfordulását.

-         ha hajlama van vesekövességre, mivel vesekőképződés kockázataemelkedett lehet. Kialakulásának jelei lehetnek a következő tünetek: görcsöshasi fájdalom, vese- vagy lágyéktáji fájdalom. A vesekőképződés kockázatifaktorai a családi kórtörténet mellett a korábbi vesekövesség, és a fokozottkalcium ürítés a vizelettel (hiperkalciuria). A fenti rizikófaktorok jelenléteazonban nem feltétlenül vezet vesekő kialakulásához a Topepsil kezelés során.Kerülje a vesekőképződésre hajlamosító gyógyszerek szedését és az alacsonyszénhidráttartamú zsíros ételek fogyasztását, mivel ezek növelhetik avesekövesség kockázatát (lásd: 2. pont, „A kezelés ideje alatt alkalmazottegyéb gyógyszerek”)

-         ha májkárosodásban szenved, mert az csökkentheti a topiramátszervezetből történő kiválasztását.

-         ha a Topepsilt migrénes fejfájások megelőzésére szedi, ellenőrizzetesttömegét! Amennyiben jelentős és folyamatos testtömeg-csökkenést észlel,tájékoztassa orvosát, mert szükség lehet a kezelés felfüggesztésére.

-         ha hirtelen rövidlátás, és/vagy szemfájdalom jelentkezik. Ezek atünetek mind felnőtteknél, mind gyermekeknél előfordultak, általában a kezeléselső hónapjában. Azonnal tájékoztassa orvosát, hagyja abba a Topepsil szedésétés tegye meg a megfelelő intézkedéseket a szemnyomás gyors csökkentésére.

-         ha hangulati ingadozásokat vagy depressziót észlel a topiramátszedése alatt. Ha ilyesmi törénik, kérjük azonnal szóljon kezelőorvosának.

-         néhány epilepszia ellenes gyógyszerrel (melyek közé a Topepsil istartozik) kezelt betegnél önkárosító vagy öngylkossági gondolatok jelentkeztek.Ha bármikor ilyen gondolatokat észlelne, azonnal keresse fel kezelőorvosát.  

 

A készítménycsökkentheti a vérben a bikarbonátszintet, ami a vér savasságának fokozódásáhozvezethet (metabolikus acidózis). Ez különösképpen akkor jelentkezik, ön haolyan betegségben szenved, ami hajlamosít a bikarbonátszint csökkenésére, magaszsír és fehérjetartalmú (ketogén) étkezés esetén vagy bizonyos egyébgyógyszerek alkalmazásakor. A vér bikarbonátszintje általában a kezeléskezdetén csökken. Ezért kezelőorvosa vérvételt javasolhat a bikarbonát szint ellenőrzésére.

A véranyagcserével kapcsolatos savasodása a gyermekek növekedését hátrányosanbefolyásolhatja.

 

A vérsavasságidült emelkedése (krónikus metabolikus acidózis) fokozza a vesekőkialakulásának kockázatát, és a csontszövet csökkenéséhez vezethet(oszteopénia).

 

Rendkívülfontos, hogy a Topepsil kezelés alatt sok folyadékot fogyasszon, mivel ezáltalcsökkenthető a vesekövesség kialakulásának veszélye (lásd fentebb). Különfélemozgástevékenyégek, például sportolás, illetve magas környezeti hőmérsékletenvégzett tevékenységek előtt és közben a megfelelő folyadékbevitellelcsökkenthető a magas hőmérséklet következtében kialakuló mellékhatásokkockázata (lásd: 4. pont, Lehetséges mellékhatások). Ez különösen érvényesgyermekek esetén, mivel a topiramát kezelés során az izzadás mértékecsökkenhet.

 

Migrén eseténa topiramát csak megelőzésre használandó, az akut tünetek kezelésére nemalkalmas.

 

A kezelésideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassakezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyébgyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

Azepilepszia kezelésére használt egyéb gyógyszerek (antiepileptikumok):

Fenitoin éskarbamazepin (antiepileptikumok) csökkenthetik a Topepsil vérszintjét.

 

Digoxin(digitálisz készítmény): a Topepsil csökkentheti a digoxin vérszintjét.

 

Hormonálisfogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletta):

Számolni kell a fogamzásgátlóhatás csökkenésével és áttöréses vérzés előfordulásával. A hormonálisfogamzásgátlók hatékonysága áttöréses vérzés hiányában is csökkenhet.Amennyiben ösztrogéntartalmú fogamzásgátló tablettát szed, a menstruációsciklus bármilyen változása esetén forduljon kezelőorvosához.

 

Lítium(depresszió kezelésében használt gyógyszer)

Ha a topiramáttalegyidejűleg lítiumot szed, a lítium vérszintjét gondosan ellenőrizni kell.

 

Hidroklorotiazid(vízhajtó):

Hahidroklorotiazidot szed, ajánlatos a Topepsil adagját csökkenteni. ATopepsil-el együtt alkalmazva ugyanis fokozottabb lehet a káliumszint-csökkentőhatás. Orvosa ebben az esetben ellenőrizni fogja a káliumszintjét.

 

Metformin(emelkedett vércukorszint kezelésében használatos gyógyszer):

Gondosanellenőrizni kell a vércukorszintet azoknál a metforminnal kezelt betegekben,akiknél Topepsil kezelést kezdenek el vagy függesztenek fel, mivel a Topepsilemelheti a metformin vérszintjét.

 

Pioglitazon,glibenklamid (emelkedett vércukorszint kezelésében használatosgyógyszerek):

Pioglitazontvagy glibenklamidot szedő betegek topiramát kezelésekor a vércukorszintetrendszeresen ellenőrizni kell.

 

Egyébgyógyszerek:

Ha atopiramátot vesekőképződésre hajlamosító egyéb gyógyszerekkel együtt szedik,fokozódhat a vesekő kialakulásának kockázata. Ezért a topiramát kezelés alattaz ilyen gyógyszerek kerülendők, mivel olyan élettani környezetet hoznak létre,melyben emelkedik a vesekő képződésének kockázata.

 

Terhességés szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A gyógyszer károsíthatja amagzatot, másrészt viszont a kezeletlen epilepszia és a kezelésfelfüggesztésekor jelentkező görcsök súlyosabb károsodásokat okozhatnak.Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy szükséges-e a kezelés folytatása, módosításavagy befejezése.

 

Migrén megelőző kezelése

Migrén megelőző kezelése: aTopepsil ellenjavallt terhesség esetén és fogamzóképes korban levő nőkben,amennyiben nem alkalmaznak hatékony fogamzásgátló módszert.

 

Ha szoptatás alatt szükséges aTopepsil szedése, a szoptatást abba kell hagyni, mivel a topiramát vélhetőlegkiválasztódik az anyatejbe.

 

Akészítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességekre

A topiramát hatással van aközponti idegrendszerre, és álmosságot, szédülést vagy más ezzel kapcsolatostüneteket okozhat. Ezek a mellékhatások veszélyesek lehetnek gépjárművet vezetővagy gépet kezelő betegek esetében, különösen, amíg a beteg a gyógyszerrelkapcsolatos egyedi tapasztalatokat nem szerzi meg.

 

Fontosinformációk a Topepsil egyes összetevőiről

A Topepsil laktózt (tejcukrot)tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogybizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt agyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A TOPEPSIL FILMATBLETTÁT?

 

A Topepsiltmindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztosaz adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Ha az orvosmásképpen nem rendeli, a kezelést alacsony adaggal kell kezdeni, és emelni ahatékony adag eléréséig. A készítmény kiszerelésétől eltérő adagokalkalmazásának esetére a készítmény más hatáserősségei állnak rendelkezésre.

 

A Topepsil-t általábannaponta kétszer (reggel és este) kell bevenni, néhány beteg esetében a napiegyszeri adagolás is elegendő lehet.

 

Monoterápia(az epilepszia kezelése kizárólag Topepsil-el):

 

Felnőttekés serdülőkorúak (12-17 évesek):

A kezelést egy hétig esténkéntalkalmazott 25 mg topiramáttal kell kezdeni. Az adagot ezután 1-2 hetente lehetemelni 25-50 mg/napos adaggal.

 

Felnőttekszámára az ajánlott kezdeti kezelés 100 mg topiramát naponta, monoterápiában. Amaximális ajánlott dózis napi 500 mg topiramát.

 

Adjuvánskezelés (Topepsil kezelés más epilepszia elleni gyógyszerek mellett):

 

Felnőttekés serdülőkorúak (12-17 évesek):

 

A kezelést egy hétig esténkéntalkalmazott 25-50 mg topiramáttal kell kezdeni. Az adagot ezután 1-2 hetentelehet emelni 25-50 mg/napos adaggal.

Az ajánlottfenntaró dózis adjuváns kezelés esetén felnőttekben napi 200 és 400 mg közöttvan.

 

Néhány betegesetében szükséges lehet napi 800 mg-ig emelni az adagot, ami a maximális napiadag, ezért ezt a mennyiséget nem szabad túllépni.

 

Dializáltbetegek:

A dialízisnapján az adagot mintegy felével emelni kell, mivel a hemodialízis eltávolítjaa vérből a topiramátot. Ezt az adagot két részletben kell bevenni: közvetlenüla dialízis előtt, illetve annak befejezésekor. A kiegészítő adag nagysága függa dialízis módjától, illetve a készüléktől.

 

Migrénmegelőzésére (felnőttekben):

A kezelést egyhétig esténként alkalmazott 25 mg topiramáttal kell kezdeni. Az adagot ezutánhetente lehet emelni napi 25 mg-mal.

 

Felnőttekkezelésében az ajánlott adag napi 100 mg topiramát. Néhány betegnél elegendőlehet a napi 50 mg-os adag is.

 

Hogyan kell bevenni a Topepsil filmtablettát

A Topepsiltegészben, szétrágás nélkül, bő folyadékkal kell lenyelni. Étkezéstőlfüggetlenül bevehető.

 

Ha azelőírtnál több Topepsilt vett be

Azonnalforduljon orvosához vagy a legközelebbi sürgősségi osztályhoz. A túladagolásjelei és tünetei lehetnek: görcsök, álmosság, beszédzavar, homályos látás,kettőslátás, gondolatkodási zavarok, levertség (letargia), koordinációszavarok, kábultság, vérnyomáscsökkenés, hasi fájdalom, ingerlékenység, szédülésés búskomorság (depresszió). A legtöbb esetben nem fordult elő súlyoskomplikáció, de sok különböző gyógyszer, melyek közt topiramát is szerepelt,túladagolását követően előfordult haláleset. A Topepsil túladagolása a vérjelentős savanyodásához vezethet (metabolikus acidózis) (lásd 2-es pont „A Topepsilfokozott elővigyázatossággal alkalmazható” és „A kezelés ideje alattalkalmazott egyéb gyógyszerek”).

 

Haelfelejtette bevenni a Topepsil-t

Folytassa a kezelést az előírtmódon a következő adagtól. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tablettapótlására.

 

Ha időelőtt abbahagyja a Topepsil szedését

A Topepsil szedését fokozatosankell abbahagyni (elvonni) a további rohamok elkerülése érdekében.

 

Ha bármilyentovábbi kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze megorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint mindengyógyszer, így a Topepsil is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nemmindenkinél jelentkeznek.

 

Amellékhatások jellemzően főként a kezelés kezdetekor vagy korai fázisábanjelentkeznek.

 

A mellékhatásokata következő gyakorisági adatok alapján osztályozzuk:

 

 

Nagyongyakori:              10 betegből több mint 1-nél előfordul

Gyakori:                          100 betegbőltöbb mint 1-nél,                                            de 10 betegbőlkevesebb mint 1-nél fordul elő

Nem gyakori:                            1000betegből több mint 1-nél,                                          de 100betegből kevesebb mint 1-nél fordul elő

Ritka:                                       10000betegből több mint 1-nél,                               de 1000 betegbőlkevesebb mint 1-nél fordul elő

Nagyon ritka:                  10000 betegbőlkevesebb mint 1-nél fordul elő

 

 

Vérképzőszervi ésnyirokrendszeri betegségek és tünetek:

Gyakori: Vérszegénység,orrvérzés, pontszerű vérzés, véraláfutás és elszíneződés (purpura), csökkentfehérvérsejtszám (leukopénia), csökkent vérlemezkeszám (trombocitopénia)

Ritka: alacsonyfehérvérsejtszám (neutropénia)

Idegrendszeribetegségek és tünetek:

Nagyon gyakori:koordináció hiánya, bizsgergés (paraesthesia), beszédzavar

Gyakori: remegés (tremor),koordinációs zavarok, járászavar, rendellenes szemmozgások (nisztagmus,szemtekerezgés), ízérzészavar

Nem gyakori: mozgáslelassulása (hipokinézia), kábultság

Szembetegségek és szemészetitünetek:

Nagyon gyakori:kettőslátás, látászavar

Ritka: hirtelenrövidlátás, és másodlagos, a szemnyomás emelkedésével járó zöldhályog (zártzugúglaukóma), szemfájdalom

Légzőszervi és mellkasirendellenességek:

Nem gyakori: nehézlégzés(diszpnoe)

Emésztőrendszeri betegségek éstünetek:

Gyakori: székrekedés, hasifájdalom

Nem gyakori: hasmenés,hányás, szájszárazság

Vese- és húgyúti betegségek éstünetek:

Gyakori: Vizelettartásizavarok, vesekő (nefrolitiázis)

A bőr és a bőr alatti szövetbetegségei és tünetei:

Gyakori: kopaszodás

Nem gyakori: szőrtüszőgyulladás, viszketés

Anyagcsere- és táplálkozásibetegségek és tünetek:

Nagyon gyakori:súlycsökkenés

Gyakori: a vérsavasságának fokozódása (metabolikus acidózis)

Általános tünetek, azalkalmazás helyén fellépő reakciók:

Nagyon gyakori: Szédülés,fáradtság, álmosság, idegesség, fejfájás, hányinger

Gyakori: csontfájdalmak,allergiás reakció, álmatlanság

Máj- és epebetegségek illetvetünetek:

Ritka: májenzimek emelkedése

A nemi szervekkel és azemlőkkel kapcsolatos betegségek és tünetek:

Gyakori: menstruációszavarok, impotencia

Pszichiátriai kórképek:

Nagyon gyakori:memóriazavarok, étvágytalanság, zavartság, pszichomotoros lassulás, búskomorság(depresszió), figyelemzavar, szorongás

Gyakori: fásultság,gyengeség, kórosan emelkedett hangulat (eufória), érzelmi labilitás,nyugtalanság, gondolkodási (kognitív) zavarok, csökkent nemi vágy, agresszívviselkedés, kóros elmeállapotra jellemző (pszichózis/pszichotikus) tünetek

Nem gyakori: hallucináció,személyiségzavarok (elszemélytelenedés vagy deperszonalizáció), öngyilkossággalkapcsolatos (szuicid) gondolatok, illetve öngyilkossági kísérletek

         

A fent felsorolt mellékhatásokmellett néhány esetben májfunkció eltérésre utaló laborértékek (májenzimekemelkedése), májgyulladás (hepatitisz), májelégtelenség és metabolikus acidózis(a szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása és savas irányba tolódása) iselőfordultak. Ritkán csökkent izzadásról, ehhez kapcsolódóan lázról éskipirulásról (gyermekekben gyakrabban) is beszámoltak. Szórványos klinikaiészlelések szerint a bőrön kiütések, hólyagok, illetve szem és száj gyulladásajelentkeztek. Ha magas láza van, vagy a fenti tünetek valamelyikénekjelentkezése mellett rosszullétet tapasztal, azonnal forduljon orvosához.Néhány betegben hirtelen rövidlátás (miópia) alakult ki zöldhályoggal,általában a kezelés első hónapjaiban. Mivel a Topepsil-t gyakran más epilepsziaelleni gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, nehéz megállapítani, melyik gyógyszermelyik mellékhatásért felelős.

 

Migrén:

Mivel a migrén megelőzésérekisebb adagokat alkalmaznak, ezért dózisfüggő mellékhatások általában ritkábbanjelentkeznek, mint epilepszia kezelése esetén.

         

Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYANKELL A TOPEPSIL FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

A gyógyszergyermekektől elzárva tartandó!

 

A csomagoláson (buborékfólián/flakonon)feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje a készítményt. A lejárati idő amegadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Ez a gyógyszernem igényel különleges tárolást.

 

Agyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együttmegsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné váltgyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezetvédelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

 

Mit tartalmaz a Topepsilfilmtabletta

-         A készítmény hatóanyaga: topiramát

Topepsil 25 mg filmtabletta: 25 mg topiramát filmtablettánként

Topepsil 50 mg filmtabletta: 50 mg topiramát filmtablettánként

 

-         Egyéb összetevők:

Topepsil 25mg filmtabletta:

Tablettamag: laktóz-monohidrát, A típúsú karboximetil-keményítő-nátrium,

kopovidonK25-35, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid

Bevonat:hipermellóz, polidextróz, makrogol 8000, titán-dioxid (E171), trietil-citrát

 

Topepsil 50mg filmtabletta

Tabletta mag:laktóz-monohidrát, A típúsú karboximetil-keményítő-nátrium

kopovidon K25-35, magnézium-sztearát, vízmentes kolloidszilícium-dioxid

Bevonat:vörös vas-oxid (E 172), sárga vas-oxid (E 172), makrogol 3350,

részlegesenhidrolizált poli(vinil-alkohol), talkum, titán-dioxid (E171)

 

Milyen a Topepsil filmtablettakülleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem:

Topepsil25 mg filmtabletta:

Fehér, kerek,egyik oldalán mélynyomású ‘T’, a másik oldalán mélynyomású ‘25’ jelölésselellátott filmtabletta.

 

Topepsil50 mg filmtabletta:

Narancssárga, kerek, egyikoldalán mélynyomású ‘T’, a másik oldalán mélynyomású ‘50’ jelöléssel ellátottfilmtabletta.

 

Csomagolás:

28 db vagy 30 db vagy 60 db vagy100 db vagy 200 db filmtabletta Alu/Alu buborékcsomagolásban vagy PVC/PVdC/Alu buborékcsomagolásbanvagy HDPE tartályban és dobozban.

 

Nem feltétlenül kerül mindenkiszerelés kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedélyjogosultja és a gyártó

EGIS Gyógyszergyár Nyrt.

H-1106 Budapest

Keresztúri út 30-38.

 

Gyártó

Farma APS Produtos Farmaceuticos S.A

Rua Joao de Deus, 19 Venda Nova

2700-487 Amadora

Portugália

 

Biofarm Sp. z.o.o.

ul. Walbrzyska 13,

60198 Posen

Lengyelország

 

EGIS Pharmaceuticals PLC

H-1165, Budapest

Bökényföldi út 116-120

Magyarország

 

 

Topepsil 25 mg filmtabletta:
OGYI-T-20604/09           60x (Al/Al buborékcsomagolásban)
OGYI-T-20604/10           60x (PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban)

Topepsil 50 mg filmtabletta:
OGYI-T-20604/11           60x (Al/Al buborékcsomagolásban)
OGYI-T-20604/12           60x (PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban)

 

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Ország

Kereskedelmi név

Csehország

 Topilept 25/50 mg potahované tablety

 Magyarország

 Topepsil 25/50 mg

Lengyelország

 Topiegis

Szlovákia

Topepsil 25/50 mg filmom obalené tablety

 

 

Abetegtájékoztató engedélyezésének dátuma:

 

2009. október 30.

 

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!