Simvastatin Bluefish 40 mg filmtabletta TT (28x)

Initial Proposed PL plus proposed revisions

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓSZÁMÁRA

 

Simvastatin Bluefish 10 mg filmtabletta

Simvastatin Bluefish 20 mg filmtabletta

Simvastatin Bluefish 40 mg filmtabletta

 

szimvasztatin

 

Mielőtt elkezdené szedniezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·               Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benneszereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·               További kérdéseivel forduljonorvosához vagy gyógyszerészéhez.

·               Ezt a gyógyszert az orvos Önnekírta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abbanaz esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

·               Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyébtünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztatótartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Simvastatin Bluefishfilmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Simvastatin Bluefish filmtablettaalkalmazása előtt

3.       Hogyan kell szedni a Simvastatin Bluefishfilmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell tárolni a Simvastatin Bluefishfilmtablettát?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A SIMVASTATIN BLUEFISH, ÉSMILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Simvastatin Bluefish akoleszterin, a „rossz koleszterin” (LDL-koleszterin) és a trigliceridekneknevezett zsíros anyagok vérszintjének csökkentésére alkalmazott gyógyszer. ASimvastatin Bluefish ezen kívül emeli a “jó koleszterin” (HDL-koleszterin)szintjét. A gyógyszer szedése során Önnek koleszterinszint-csökkentő diétátkell tartania.

 

A Simvastatin Bluefish ésa diéta akkor alkalmazandó, ha:

·               magas a vér koleszterin szintje(primer hiperkoleszterinémia) vagy a vérzsírok szintje (kevert hiperlipidémia)

·               Ön olyan örökletes betegségbenszenved, (homozigóta familiáris hiperkoleszterinémia) amely miatt vérébenemelkedett a koleszterin szintje. Egyéb kezelésben is részesülhet.

·               Ön koronária-betegségben szenved,vagy a betegség fokozott kockázatának van kitéve (mert cukorbeteg, sztrókjavolt vagy egyéb érbetegségben szenved). a Simvastatin Bluefishmeghosszabbíthatja az életét a szívbetegség kockázatának csökkentésével, a vérkoleszterin szintjétől függetlenül.

 

A legtöbb embernél a magaskoleszterin szintnek nincsen azonnal jelentkező tünete. Orvosa egy egyszerűvérvizsgálattal meg tudja mérni az Ön koleszterin szintjét. Rendszeresenkeresse fel orvosát, kövesse nyomon koleszterinszintjét, és beszélje meg akezelés céljait orvosával.

 

 

2.       TUDNIVALÓK ASIMVASTATIN BLUEFISH FILMTABLETTA ALKALMAZÁSA       ELŐTT

 

NE alkalmazza aSimvastatin Bluefish filmtablettát

 

·               ha allergiás (túlérzékeny) aszimvasztatinra, vagy a Simvastatin Bluefish bármely egyéb összetevőjére.

·               ha Önnek jelenleg is fennállómájbetegsége van

·               ha Ön terhes vagy szoptat

·               ha Ön az alábbi – egy speciálismájenzimet (CYP3A4) hatékonyan gátló – gyógyszerek közül egyet vagy többet isszed:

·               gombaellenes szerek: itrakonazolés ketokonazol

·               bizonyos fertőzésekellen/megelőzésére alkalmazott gyógyszerek: eritromicin, klaritromicin vagytelitromicin

·               HIV ellenes gyógyszerek (lásd „Akezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek” című részt)

·               antidepresszáns gyógyszer:nefazodon.

 

A Simvastatin Bluefishfilmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 

·               ha Önnek károsodott a veseműködése

·               ha Önnek kezeletlen/nemmegfelelően kezelt pajzsmirigy problémái vannak (a pajzsmirigy csökkentműködése)

·               ha sztatinok (egy koleszterinszint-csökkentőgyógyszercsoport) vagy fibrátok (egy lipidszint-csökkentő gyógyszercsoport)alkalmazása során bármikor izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeségettapasztalt

·               ha egy közeli családtagjánálörökletes izombetegség áll fenn, vagy az anamnézisében izomproblémákszerepelnek

·               ha Ön nagy mennyiségű alkoholtfogyaszt vagy fogyasztott (alkoholabúzus)

·               közölje orvosával, ha műtétetterveznek Önnél. Ebben az esetben lehetséges, hogy egy rövid időre abbakell hagynia a Simvastatin Bluefish filmtabletta szedését.

·               ha bármikor előfordult Önnélmájműködési probléma

·               ha elmúlt 70 éves

 

Lehetséges, hogy orvosa aszimvasztatin kezelés előtt és annak folyamán egyszerű vérvizsgálatokat szeretnevégezni az Ön májműködésének ellenőrzése érdekében.

 

A 80 mg-os dózis csakkifejezetten emelkedett koleszterin szinttel rendelkező(hiperkoleszterinémiában szenvedő) betegek, illetve olyanok esetében ajánlott,akiknél fokozott a szív és érrendszeri szövődmények kialakulásának kockázata. 

 

Amennyiben ismeretlenokból fennálló izomfájdalom, túlzott izomérzékenység, gyengeség vagy izomgörcs jelentkezik, haladéktalanul forduljonorvosához.

Ritkán, a szimvasztatinkezelés során fájdalommal, érzékenységgel, gyengeséggel vagy izomgörcsökkel,lázzal, illetve barnásvörös vizelet ürítésével járó izomszövet szétesés(rabdomiolízis) fordulhat elő (lásd a „Lehetséges mellékhatások” című részt).Az izomproblémák kockázata növekedhet bizonyos egyéb gyógyszerek együttesalkalmazása következtében (lásd a „A kezelés ideje alatt alkalmazott egyébgyógyszerek” című részt).

 

Amennyiben a fentiekbármelyike fennáll vagy fennállt Önnél a múltban, forduljon orvosához.

 

A kezelés ideje alattalkalmazott egyéb gyógyszerek

 

Különösen fontos, hogytájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi.

A Simvastatin Bluefish alábbiszerekkel történő együttes alkalmazása fokozhatja az izompanaszok kockázatát(ezek közül néhány már szerepelt a fenti, „NE alkalmazza a Simvastatin Bluefishfilmtablettát” című részben).

 

·               ciklosporin (szervátültetésenátesett betegek körében gyakran alkalmazott gyógyszer)

·               danazol (egy antihormon(hormonellenes) készítmény, amit a méhen kívül megjelenő méhnyálkahártyaszigetek (endometriózis) és emlőfájdalom vagy emlőérzékenység kezelésérealkalmaznak)

·               olyan gyógyszerek, mint például azitrakonazol vagy ketokonazol (gombás fertőzések kezelésére alkalmazottgyógyszerek)

·               fibrátok, péládul a gemfibrozil ésbezafibrát (koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek)

·               eritromicin, klaritromicin,telitromicin vagy fuzidinsav (bakteriális fertőzések kezelésében alkalmazottgyógyszerek)

·               HIV-proteáz gátlók, példáulindinavir, nelfinavir, ritonavir és saquinavir (az AIDS kezelésében alkalmazottgyógyszerek).

·               nefazodon (a depressziókezelésében alkalmazott gyógyszer)

·               amiodaron (a szabálytalanszívműködés kezelésében alkalmazott gyógyszerek)

·               verapamil vagy diltiazem (magasvérnyomás, mellkasi fájdalommal járó szívbetegség vagy egyéb szívbetegségekkezelésére)

 

A fenti gyógyszerekszedéséről, illetve a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirőlfeltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, beleértve a vénynélkül kapható készítményeket is. Különösen fontos, hogy tájékoztassa orvosát,ha az alábbiak valamelyikét szedi:

·               véralvadásgátló gyógyszerek, mintpéldául a warfarin, a fenprokumon vagy az acenokumarol (antikoagulánsgyógyszerek).

·               fenofibrát (egy másik koleszterinszint-csökkentőgyógyszer).

·               nagy dózisú (legalább napi 1 g)niacin vagy nikotinsav (koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek)

 

A Simvastatin Bluefishfilmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

 

A grapefruitlé több olyanösszetevőt is tartalmazhat, amely befolyásolja más gyógyszerek, például aSimvastatin Bluefish átalakulását. Ezért a grapefruitlé fogyasztását kerülnikell.

 

Terhesség és szoptatás

 

Ne alkalmazza a Simvastatin Bluefishfilmtablettát, ha Ön terhes, teherbe kíván esni, vagy úgy gondolja, hogy terheslehet. Amennyiben a Simvastatin Bluefish szedése során teherbe esik, azonnalhagyja abba a készítmény szedését, és forduljon orvoshoz.

 

Amennyiben Ön szoptat, nealkalmazza a Simvastatin Bluefish filmtablettát, mert nem ismert, hogy akészítmény kiválasztódik-e az anyatejbe.

Mielőtt bármilyen gyógyszertelkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A készítmény hatásai agépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 

A Simvastatin Bluefishvárhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükségesképességeket. A gépjárművezetés és gépek kezelése során figyelembe kell azonbanvenni, hogy ritka esetekben szédülésről számoltak be.

 

Fontos információk aSimvastatin Bluefish filmtabletta egyes összetevőiről

 

A Simvastatin Bluefishlaktóz-monohidrátot (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban márfigyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát,mielőtt elkezdenék alkalmazni Önnél a készítményt.

 

 

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A SIMVASTATIN BLUEFISHFILMTABLETTÁT?

 

A Simvastatin Bluefishfilmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nembiztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Az alkalmazás módja:

A Simvastatin Bluefish filmtablettátvízzel kell bevenni. Étkezéskor vagy étkezéstől függetlenül is be lehetvenni.

 

Adagolás

A szimvasztatin napi dózisa5–80 mg, amit egy adagban, este kell bevenni. Orvosa maximálisan napi 80 mg-raemelheti az adagot, amit szintén egy adagban, este kell bevenni, legalább 4héten keresztül. A 80 mg-os dózis csak kifejezetten emelkedett koleszterinszinttel rendelkező (hiperkoleszterinémiában szenvedő) betegek, illetve olyanokesetében ajánlott, akiknél fokozott a szív és érrendszeri szövődmények kialakulásánakkockázata.

 

Adagolás kifejezettenemelkedett koleszterinszint (hiperkoleszterinémia) esetén:

Standard koleszterinszintcsökkentő diétát kell tartania már a kezelés megkezdése előtt, amit folytatniakell a szimvasztatinnal történő kezelés időtartama alatt is.

 

A szimvasztatin kezdő dózisanapi 10 vagy 20 mg, amit egy adagban, este kell bevenni. Amennyiben nagymértékűkoleszterinszint-csökkentésre van szükség, orvosa napi 20−40 mg-os kezdőadagot is rendelhet az Ön számára, amit egy adagban, este kell bevenni.

 

Orvosa szükség esetén az„Adagolás” című részben leírtak szerint módosíthatja a dózist.

 

Adagolás homozigótafamiliáris hiperkoleszterinémiában (örökletes betegség, amely a vér magaskoleszterin szintjével jár)

Az ajánlott adag napi 40 mgesténként, vagy napi 80 mg (három részre osztva: 20−20−40 mg).

A Simvastatin Bluefishfilmtablettát egyéb lipidszint-csökkentő kezelésekkel együtt

(például LDL aferezis) kellalkalmazni, vagy akkor, ha ezek a kiegészítő kezelések nem állnak rendelkezésre.

 

Adagolás a szív- ésérrendszeri betegség megelőzése esetén:

A koronária-betegség fokozottkockázatának kitett (magas vagy normál vér lipid szinttel rendelkező) betegekesetén a szokásos dózis napi 20 vagy 40 mg esténként bevéve. A kezelés kezdhetődiétával és testmozgással. Orvosa szükség esetén az „Adagolás” című részbenleírtak szerint módosíthatja a dózist.

 

Adagolás egyébgyógyszerekkel történő együttes adás esetén:

Ha a Simvastatin Bluefishfilmtablettát egyéb koleszterinszint-csökkentő gyógyszerekkel (példáulkolesztipol, kolesztiramin) együtt alkalmazza, akkor szimvasztatint a másikgyógyszer bevételét két órával megelőzően vagy négy órával azt követően kellbevenni.

 

Ha Ön a szimvasztatinnalegyidejűleg ciklosporint (immunrendszert gátló gyógyszert), bizonyos egyébkoleszterinszint-csökkentő gyógyszereket (gemfibrozilt, más fibrátokat(fenofibrát kivételével) vagy niacint (több, mint 1 g/nap adagban) szed, akkora szimvasztatin dózisa nem haladhatja meg a napi 10 mg-ot. Ha Ön aszimvasztatinnal egyidejűleg amiodaront vagy verapamilt (szívbetegségbenalkalmazott gyógyszereket) szed, akkor a szimvasztatin napi dózisa nemhaladhatja meg a 20 mg-ot (lásd a „Simvastatin Bluefish filmtabletta fokozottelővigyázatossággal alkalmazható” című részt).

 

Adagolás csökkentveseműködés esetén:

Amennyiben Önnek súlyosankárosodott a veseműködése, lehetséges, hogy orvosa kisebb kezdő adagot ír felaz Ön számára.

 

Adagolás 18 év alattigyermekek esetében:

A szimvasztatin alkalmazásagyermekek esetén nem javasolt, mivel a készítmény ártalmatlanságáról éshatékonyságáról még nem győződtek meg.

 

Adagolás idős betegekesetében:

Nincs szükség az adagmódosítására.

 

A kezelés időtartama:

A szimvasztatint meglehetősenhosszú ideig kell szednie. Orvosa közölni fogja Önnel, hogy meddig kell szedniea szimvasztatint.

 

Ha az előírtnál többSimvastatin Bluefish filmtablettát vett be

 

Ha az előírtnál többSimvastatin Bluefish filmtablettát vett be, tájékoztassa orvosát vagygyógyszerészét, vagy vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi kórházzal.

 

Ha elfelejtette bevenni aSimvastatin Bluefish filmtablettát

 

Ha elfelejtette bevenni aSimvastatin Bluefish filmtablettát, akkor folytassa tovább a normál adagolást.Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. A következő napegyszerűen folytassa a megszokott adagolást.

 

Ha idő előtt abbahagyja aSimvastatin Bluefish filmtabletta szedését

 

Ne hagyja abba a Simvastatin Bluefishfilmtabletta szedését, csak akkor, ha orvosa ezt tanácsolja. Amennyibenabbahagyja a Simvastatin Bluefish filmtabletta szedését, akkor koleszterinszintje ismét megemelkedhet.

 

Ha bármilyen további kérdésevan a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így aSimvastatin Bluefish filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonbannem mindenkinél jelentkeznek.

 

Az alábbi kifejezéseketalkalmazzuk annak leírására, hogy a mellékhatásokról milyen gyakorisággalszámoltak be:

Ritka: 10 000 kezelt betegből több, mint 1 esetben, de1000 betegből kevesebb, mint 1 beteg esetén jelentkezik

Nagyon ritka: 10 000 betegből kevesebb, mint 1 esetbenjelentkezik

 

Az alábbi ritka, súlyosmellékhatásokról számoltak be.

Ha azalábbi súlyos mellékhatások közül bármelyik bekövetkezik, hagyja abba akészítmény szedését, és azonnal értesítse orvosát, vagy jelentkezzen alegközelebbi kórház sürgősségi osztályán.

 

·               izomfájdalom, izomérzékenység,gyengeség vagy görcsök. Ritkán az izomproblémák súlyosak lehetnek, akár azizmok vesekárosodást eredményező szétesése is előfordulhat, amely nagyon ritkánhalálos is lehet.

·               Túlérzékenységi (allergiás)reakciók, például:

·               az arc, a nyelv, illetve a toroklégzési nehézséget okozó duzzanata

·               súlyos, általában a vállizmokbanés a csípőizmokban jelentkező fájdalom

·               a nyak és a végtagok izmainakgyengeségével járó kiütések

·               ízületi fájdalom vagy gyulladás

·               az erek gyulladása

·               szokatlan véraláfutás,bőrkiütések, duzzanat, csalánkiütés, napérzékenység, láz, kipirulás

·               légszomj és rossz közérzet

·               lupusz-szerű kép (kiütések,ízületi panaszok és a vérsejteket érintő hatások)

·               a bőr és a szem sárgaságával,viszketéssel, sötét vizelet vagy halvány színű széklet ürítésével, illetve(nagyon ritkán) májelégtelenséggel járó májgyulladás

·               a hasnyálmirigy gyulladása, amelygyakran súlyos hasi fájdalommal jár.

 

Az alábbi mellékhatásokrólszintén beszámoltak ritka esetekben:

·               alacsony vörösvértest szám(anémia)

·               a kar és a láb zsibbadása vagygyengesége

·               fejfájás, bizsergő érzés, szédülés

·               emésztési zavarok (hasi fájdalom,székrekedés, puffadás, gyomorbántalom, hasmenés, hányinger, hányás)

·               kiütés, viszketés, hajhullás

·               gyengeség.

 

Laboratóriumi értékek

Néhány májfunkciós érték ésegy izom eredetű enzim (kreatin-kináz) szintjének emelkedését figyelték meg.

 

Ha bármely mellékhatássúlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívülegyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL TÁROLNI A SIMVASTATIN BLUEFISHFILMTABLETTÁT?

 

A gyógyszer gyermekektőlelzárva tartandó!

 

Ez a gyógyszer nem igényelkülönleges tárolást.

 

A dobozon és abuborékcsomagolásokon a „Felh.” felirat után feltüntetett lejárati idő után nealkalmazza a Simvastatin Bluefish filmtablettát. A lejárati idő a megadotthónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad aszennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meggyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezekaz intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBIINFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz aSimvastatin Bluefish filmtabletta?

 

A készítmény hatóanyaga aszimvasztatin.

10 mg szimvasztatinfilmtablettánként.

20 mg szimvasztatinfilmtablettánként.

40 mg szimvasztatinfilmtablettánként.

 

Egyéb összetevők:

Tablettamag:

Butil-hidroxianizol (E 320)

Aszkorbinsav (E 300)

Citromsav-monohidrát (E 330)

Mikrokristályos cellulóz (E460a)

Hidegen duzzadókukoricakeményítő

Laktóz-monohidrát

Magnézium-sztearát (E 470B)

 

Filmbevonat:

Hipromellóz (E 464),

Hidroxipropilcellulóz (E 463),

Titán-dioxid (E 171)

Talkum (E 553b)

Sárga vas-oxid (E 172) – (10mg / 20 mg)

Vörös vas-oxid (E 172) – (10mg / 20 mg / 40 mg)

 

Milyen a Simvastatin Bluefishfilmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

Filmtabletta.

 

Simvastatin Bluefish 10 mgfilmtabletta:

Halvány rózsaszín, kerek,bikonvex, egyik oldalán egy mélynyomású „A”, másik oldalán „01” jelölésselellátott filmtabletta.

Simvastatin Bluefish 20 mgfilmtabletta:

Halvány rózsaszín, kerek,bikonvex, egyik oldalán egy mélynyomású „A”, másik oldalán „02” felirattalellátott filmtabletta.

Simvastatin Bluefish 40 mgfilmtabletta:

Rózsaszínű, kerek, bikonvex,egyik oldalán egy mélynyomású „A”, másik oldalán „03” jelöléssel ellátottfilmtabletta.

 

10 db vagy 14 db vagy 28 dbvagy 30 db vagy 50 db vagy 56 db vagy 84 db vagy 98 db vagy 100 db filmtablettabuborékfóliában és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyikkiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozataliengedély jogosultja és a gyártó

 

BluefishPharmaceuticals AB

Birger Jarlsgatan37

111 45 Stockholm,

Svédország

 

 

OGYI-T-21035/01.      Simvastatin Bluefish 10 mg filmtabletta 28x

OGYI-T-21035/02.      Simvastatin Bluefish 20 mg filmtabletta 28x

OGYI-T-21035/03.      Simvastatin Bluefish 40 mg filmtabletta 28x

 

 

Ezt agyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi nevekenengedélyezték:

 

Ausztria:          SimvastatinBluefish 10 /20 /40 /80 mg Filmtabletten

Belgium:          SimvastatineBluefish 10 /20 /40 /80 mg filmomhulde tabletten

Bulgária:          Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 mgфилмиранитаблетки

Csehország:     Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 mg potahované tablety

Dánia:              Simvastatin“Bluefish”

Észtország:       SimvastatinBluefish

Finnország:      SimvastatinBluefish 10 /20 /40 /80 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Franciaország:  SIMVASTATINEBLUEFISH 10 /20 /40 mg, comprimés pelliculés

Németország:   SimvastatinBluefish 5 /10 /20 /40 /80 mg Filmtabletten

Görögország:   SimvastatinBluefish 10 /20 /40 mg επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκία

Magyarország: SimvastatinBluefish 10 /20 /40 mg filmtabletta

Írország:           Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 /80 mg film-coatedtablets

Olaszország:    Simvastatina Bluefish 10 /20 /40 mg compresserivestite con film

Lettország:       SimvastatinBluefish 10 /20 /40 /80 mg apvalkotās tabletes

Litvánia:          Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 /80 mg plėveledengtos tabletės

Norvégia:         Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 /80 mg tabletter,filmdrasjerte

lengyelország:  Simvastatin Bluefish

Portugália:        Simvastatina Bluefish

Románia:         Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 mg comprimat filmat

Szlovákia:        SimvastatinBluefish 10 /20 /40 mg filmom obalené tablety

Szlovénia:        Simvastatin Bluefish 10 /20 /40 mg filmsko obloženatableta

Spanyolország:            SimvastatinaBluefish 10 /20 /40 mg comprimidosrecubiertos con película

Svédország:     SimvastatinBluefish 10 /20 /40 /80 mg filmdragerade tabletter

Hollandia:        SimvastatineBluefish 5 /10 /20 /40 /80 mg filmomhulde tabletten

Egyesült Királyság:      Simvastatin10 /20 /40 /80 mg film-coated tablets

 

 

A betegtájékoztatóengedélyezésének dátuma: 2009.október 9.

 


vissza

medigen®
gyógyszerkereső

Tájékozódjon könnyen, egyszerűen bármilyen gyógyszerről! Elég, ha beolvassa a dobozon található vonalkódot a mobiltelefonja kamerájával, vagy a keresőbe elkezdi begépelni a gyógyszer nevét, a medigen® alkalmazás segítségével.

Medigen okosvény, gyógyszerkereső, gyógyszerrendelés online, online patika, online betegtájékoztató, e-asszisztens

Zsebre teszem a tudást!